Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

catalog

КОРИСНІ ПОСИЛАННЯ

Корисні посилання

cover

 

Валентин Бадрак «Успішні жінки в чоловічому світі»

«Успішні жінки в чоловічому світі» – це історії про переконливі перемоги жінок над тими обставинами, що пропонувало їм сучасне до них суспільство, про жіноче обличчя успіху. Їхній досвід може використовуватися для моделювання власних досягнень. Справді, героїні з різними долями й життєвими траєкторіями виділяються нестандартним мисленням і вражаючими результатами. Що спільного у стратегіях Клеопатри та княгині Ольги, Катерини Другої та Марії Склодовської-Кюрі, Лесі Українки й Коко Шанель, Агати Крісті та Мерилін Монро або Маргарет Тетчер? Як їм удалося стати успішними й досягти всесвітньої слави? Про це й можна дізнатися з книги. А ще – вибудувати власну стратегію успіху. Бо нині хоча світ і змінився, проте жінці буває так само важко зайняти гідне місце в суспільстві.

Badrak Successful women 3Книжка «Успішні жінки в чоловічому світі» – це 14 історій про переконливі перемоги жінок над тими обставинами, що пропонувало їм сучасне до них суспільство, про жіноче обличчя успіху. Їхній досвід може використовуватися для моделювання власних досягнень. Що спільного у стратегіях Клеопатри та княгині Ольги, Катерини Другої та Марії Склодовської-Кюрі, Лесі Українки й Коко Шанель, Агати Крісті та Мерилін Монро або Маргарет Тетчер? Як їм удалося стати успішними й досягти всесвітньої слави?

Ще в далеку античну добу прославлений філософ Платон висунув гіпотезу про те, що чоловік і жінка – не протилежні статі одного виду, а два абсолютно різні біологічні види, які живуть у симбіозі. У наш час для цієї гіпотези навіть знайшли деякі підтвердження. Наприклад, що бачать, чують і вловлюють запахи чоловік і жінка по-різному, хоча, звісно, це пояснюється радше категоричним розділенням їхніх функцій у суспільстві. І «поділилися» вони цілком свідомо. Чи не сама жінка створила міф про свою «слабкість»? Може, просто забажала скинути із себе частину навантажень і трохи відпочити – адже обов’язків і відповідальності в неї завжди було більше: вогнище, діти, одяг, утеплення житла на зиму, запаси, лікування чоловічих травм, моральний клімат тощо. Жінка виборола право не ходити на мамонта, удавши із себе кволу й тендітну. А не минуло й двох-трьох тисяч років – і вона заходилася запекло боротися за це право, бо чоловіки надто нахабно почали експлуатувати створений нею міф. Що ефективніше в боротьбі за виживання – чоловіча сила чи жіноча витривалість? Здається, цивілізація відбулася завдяки саме останній якості людини.

Badrak Successful women 2Рецензії до книги "Успішні жінки в чоловічому світі"

  • Гарна обкладинка та багато імен відомих жінок - і на цьому все! 100% користувачів вважають цей відгук корисним Книга розчарувала. Чого очікуєш від книги, яка мала б описати біографію таких відомих особистостей, як Коко Шанель, Мерлін Монро чи наших українських - княгиня Ольга, Леся Українка? Як мінімум фактів. На жаль, вся книга - це "роздуми на тему". Автор робить висновки, що базуються на його власних здогадках. Наприклад, читаємо, що на його думку княгиня Ольга кохала свого чоловіка. А як же той факт, що у цю епоху, та й до початку 20 століття, шлюби укладали виключно з політичних та матеріальних міркувань. Якщо взяти до уваги те, що про українських героїнь не так вже й багато матеріалу, то виникає питання, чому автор не захотів дослідити їхню історію детальніше, покопатися в архівах, опублікувати якусь нову та цінну інформацію? - Маємо лише здогадки і кілька загальновідомих фактів з підручника історії для початкових класів. Інша ситуація склалася з заморськими героїнями. Найвидатніші біографи та історики дослідили мабуть все, що тільки можна було дослідити. Було опубліковано безліч статей, книг, знято багато художніх чи документальних фільмів. Але і у цьому випадку автор описує лише свої роздуми про їхні почуття, які мабуть виникали у них. Йому мабуть було достатньо глянути на фото фресок з єгипетських храмів та гробниць, щоб визначити характер та внутрішні переживання Клеопатри. Саме тому, коли б читач закрив рукою заголовок з іменем, то він не здогадався б про кого йде мова. Що я, як читач, відчуваю після прочитання цієї виснажливої наукової праці? – Я почуваюся ошуканою. Рівень цієї книги відповідає рівню постів на Facebook, які публікують «матусі». Я вважаю, що пан Бадрак вирішив, що достатньо лише зібрати найвідоміші імена та загорнути все це у гарну обкладинку. Пане Бадрак, таким шляхом Ви точно не здобудете любов читача. /Yaryna Taras 2 травня 2019 р./.
  • Успішні жінки в чоловічому світі Певне двояке враження у мене склалося від прочитання цієї книги, з однієї сторони, завжди вважаю, що про жодну книгу не можна сказати, що дарма прочитана, так як хоч мінімум, але щось нове та дізнаєшся і тут також було для мене дещо нове з історії життя вибраних жінок. А з іншої сторони мені здалося, що автор зневажливо ставиться до жінок, історію яких описував. От не отримала я того натхнення, від цієї книги, на яке очікувала. У передмові зазначається, що дана книга не є науковим дослідженням, а неупередженим поглядом на мотивацію та стратегію успішних жінок. Уже це трішки насторожило. Не знаю, можливо я просто очікувала чогось іншого. Але враховуючи те, що книга відноситься до біографічних історій, хотілося саме більше фактів та досліджень для підтвердження думок автора, а фактично лише думки і припущення. Можливо, як би цю книгу розглядати як художню літературу, а не біографічну, то напевно може бути. Але незважаючи на деякі негативні емоції книга відкрила мені деякі нові імена, мені захотілося більш детально вивчити історію, наприклад Лесі Українки і Коко Шанель, знову почитати про Княгиню Ольгу та Катерину другу. Не певна, що буду її комусь рекомендувати. /Катерина 11 березня 2019 р./
  • Незважаючи на те, що книжка написана про успішних жінок, вона мені видалася швидше антифеміністичною. Автор постійно говорить як це ВАУ для жінки досягнути чогось, часто описує відвагу і інші позитивні риси в героїнях книжки як щось не жіночне. Книжка не захоплює, історії написані так, як може написати будь-хто з доступом до Вікіпедії (хоч у Вікіпедії, напевно знайдеться і побільше цікавих фактів). Зазвичай, хороша біографія має бути цікавою і такою, що надихає. Хоч ці короткі історії, я б радше назвала якимись вступами до біографій, вони мені не видались ані особливо цікавими, і вже точно не такими, що надихнули б на щось. Я стараюся не судити книжку по обкладинці, але в магазині мене насторожила обкладинка, здалась мені якоюсь занадто не глибокою: написати "успішні жінки" рожевим шрифтом, а "чоловічому світі" чорним - якось воно невигадливо. З позитивного варто відзначити те, що можна відкрити для себе одне-два нових імені, хоч для цього достатньо відкрити зміст, ну і деякі нові факти можна дізнатися, якщо до цього ви ніколи нічого про цю особистість не читали і не дивилися. Написано, що автор присвячує цю книжку коханій дружині, сподіваюся його дружині вона сподобалася більше ніж мені./Анна 22 серпня 2019 р./

BadrakP.S. Про автора. Валентин Бадрак народився 22 листопада 1968 року, в Україні, Черкаси. Бадрак яро вірить у те що, кожна людина народжена для потенційної місії, кожному підвладна унікальна форма самовираження, кожен сам робить свій вибір. Те, що людина вибирає в цьому житті, він робить тільки заради власної душі, для свого росту і для свого розвитку. У 1989 році Валентин закінчив Рязанське повітряно-десантне училище. У 1996 році, Бадрак закінчив ще одні вуз - Київський державний лінгвістичний університет. Крім цього, Бадрак був слухачем Школи управління ім. Дж. Кеннеді Гарвардського університету в 2000 році. Валентин встиг проявити себе в якості журналіста і автораряда.

Матеріали /Режим доступу станом 27.02.2020/: 
https://moemisto.ua/kiev/mayster-klas-v-badraka-yak-buti-uspishnoyu-ta-zakohuvati-u-sebe-84242.html
https://knygy.com.ua/index.php?productID=9786177418534
https://novadoba.com.ua/49092-pro-uspishnykh-zhinok-i-uspikh-govoryly-na-prezentaciyi-knygy-v-noviy-dobi.html
https://www.yakaboo.ua/ua/author/view/Valentin_Badrak/
https://brightbooks.com.ua/uspishni-zhinky-v-cholovichomu-sviti
https://grenka.ua/252490/uspishni-zhinki-v-cholovichomu-sviti
https://epicentrk.ua/ua/shop/kniga-valentin-badrak-uspishni-zhinki-v-cholovichomu-sviti-978-617-7418-53-4.html
https://book24.ua/ua/product/uspishni-zhinki-v-cholovichomu-sviti/
https://f.ua/brayt-star-pablishing/uspishni-jinki-v-cholovichomu-sviti-978-617-7418-53-4.html
https://vsiknygy.com.ua/books/a_successful_woman_in_a_man_s_world/
Підготувала науково-технічна бібліотека
провідний бібліотекар Федорак Н.Г.

Матеріал підготовлено 27.02.2020р.



 

Контакти

Науково-технічна бібліотека НЛТУ

вул. Ген. Чупринки, 101, м.Львів, 79057

тел.: (032) 258-42-50

e-mail: library@nltu.edu.ua

Пропозиції та побажання просимо повідомляти нам на електронну адресу  Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

Top of Page