Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

catalog

КОРИСНІ ПОСИЛАННЯ

Корисні посилання

cover

 

Всесвітній тиждень медійної та інформаційної грамотності

Всесвітній тиждень медійної та інформаційної грамотності, співорганізаторами якого цього року виступають ЮНЕСКО та Південна Африка, відбуватиметься з 24 по 31 жовтня 2021 р. за темою: «Media and Information Literacy for the public good ‒ Медійна та інформаційна грамотність для суспільного блага».World Media and Information Literacy Week 2021

У нинішній екосистемі складних, а іноді й суперечливих інформаційних потоків та смислів важко просувати суспільні цінності, якщо громадськість знесилена перед викликами та загрозами. Кожен та кожна має бути медійно та інформаційно грамотним / грамотною, щоби розуміти стан справ, сприяти безпечному використанню інформації та зручним можливостям спілкування.

Медійно-інформаційна грамотність поєднує в собі три взаємопов’язані комплекси компетенцій – інформаційну грамотність як уміння знаходити, аналізувати та використовувати інформацію; медіаграмотність – здатність отримувати доступ до медіа, аналізувати та оцінювати медіаповідомлення, а також створювати контент для самовираження та спілкування; технологічну, або цифрову грамотність, що передбачає вміння користуватись сучасними інформаційними технологіями та програмним забезпеченням з урахуванням усіх можливостей, що надає інформаційний прогрес.

Українські бібліотеки мають великі напрацювання з медійної та інформаційної освіти населення, виступають амбасадорами цифрової грамотності, відіграють велику роль у формуванні критичного мислення і просуванні навичок цифрової та медійної безпеки в суспільстві.

FilterВГО Українська бібліотечна асоціація закликає всі бібліотеки України долучитися до відзначання Всесвітнього тижня медійної та інформаційної грамотності з 24 по 31 жовтня 2021 року, організувати й провести промоційні кампанії та власні заходи з цієї тематики для користувачів бібліотек і мешканців місцевих громад.

Цього року Українська бібліотечна асоціація відзначає Всесвітній тиждень медійної та інформаційної грамотності разом з Національним проєктом з медіаграмотності «Фільтр». Зареєструйте ваші заходи, що відбуватимуться в межах Тижня, на сторінці національного проєкту (https://filter.mkip.gov.ua/mapa/) ‒ тоді про них довідається вся країна. А для того, щоби бібліотеки України були помітні на світовій мапі Всесвітнього тижня медійної та інформаційної грамотності-2021, реєструйте свої події та заходи на офіційному сайті цієї ініціативи ЮНЕСКО: https://en.unesco.org/globalmilweek/2021/registration .

Матеріали вебсайту Української бібліотечної асоціації (режим доступу станом на 24.10.2021р.: https://ula.org.ua/news/4911-vsesvitnii-tyzhden-mediinoi-ta-informatsiinoi-hramotnosti-2021-prodemonstruimo-vnesok-bibliotek-ukrainy)

Контакти

Науково-технічна бібліотека НЛТУ

вул. Ген. Чупринки, 101, м.Львів, 79057

тел.: (032) 258-42-50

e-mail: library@nltu.edu.ua

Пропозиції та побажання просимо повідомляти нам на електронну адресу  Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

Top of Page