Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

catalog

КОРИСНІ ПОСИЛАННЯ

Корисні посилання

cover

 

Онлайн формат Всесвітнього тижня медійної та інформаційної грамотності у НТБ НЛТУ України

Щорічно у світі за ініціативи ЮНЕСКО відзначається Всесвітній тиждень медійної та інформаційної грамотності (GlobalMILWeek). Цьогоріч він триває з 24 до 30 жовтня і має тему «Media and Information Literacy for the public good ‒ Медійна та інформаційна грамотність для суспільного блага».web resyrs.2021 222

Медійно-інформаційна грамотність поєднує в собі три взаємопов’язані комплекси компетенцій:

  • інформаційну грамотність як уміння знаходити, аналізувати та використовувати інформацію;
  • медіаграмотність – здатність отримувати доступ до медіа, аналізувати та оцінювати медіаповідомлення, а також створювати контент для самовираження та спілкування;
  • технологічну, або цифрову грамотність, що передбачає вміння користуватись сучасними інформаційними технологіями та програмним забезпеченням з урахуванням усіх можливостей, що надає інформаційний прогрес.

FaikВ Україні саме бібліотеки можуть відігравати важливу роль у розбудові медійно та інформаційно грамотного суспільства. Вони вже стають територією знань та розвитку навичок, що допоможуть населенню орієнтуватися в медійному та інформаційному середовищі.
Науково-технічна бібліотека НЛТУ України також робить свій внесок у розвиток медійно-інформаційної грамотності користувачів шляхом надання доступу до актуальних електронних інформаційних ресурсів, організації навчання комп’ютерної грамотності, заходів для підвищення інформаційної культури, інформує своїх користувачів про роль бібліотеки у формуванні медіаграмотного споживача інформації, про ресурси та послуги бібліотеки, що сприяють цифровій освіті тощо. НТБ є амбасадором цифрової грамотності на національній онлайн-платформі «Дія. Цифрова освіта» (режим доступу:https://osvita.diia.gov.ua/ ).

XXI століття називають інформаційною епохою або епохою інформаційного  суспільства.
І це не даремно….
Кількість повідомлень зростає щодня…
Величезна кількість інформації призводить до того, що сучасна людина може «потонути» в інформаційному просторі.
Приватне, професійне і громадське життя сьогодні невідривно пов’язане з медійною компетенцією.
Бути медіаграмотним означає бути здатним знаходити те, що ми шукаємо, вибрати те, що нам необхідно, й визначити, наскільки вірогідною є інформація. Вміння оптимально використовувати відповідну інформацію, зберігати її, ділитися нею – це і є медіаграмотність.

Бібліотеки є тими установами, які акумулюють та зберігають різножанрову інформацію, надають до неї доступ, створюють і поширюють власні дані. Саме бібліотеки мають всі можливості для того, щоб долучитись до формування медіаграмотного споживача і, таким чином, формувати і для себе нову компетентність та новий імідж для аудиторії. 
Місія сучасної бібліотеки – допомагати читачам вчитися компетентно споживати будь-які повідомлення в мас-медіа та вміти створювати свій власний медіа-продукт.

В запровадженні новітніх методів обслуговування працівниками бібліотеки був зроблений акцент на створенні віртуальних сервісів і служб. Так, впровадження послуг «Віртуальна довідка», «Електронна доставка документів», «Визначення індексів УДК, ББК» та «Оформлення бібліографічних списків», доступ до Електронного каталогу НТБ сприяло підвищенню рівня обслуговування та підвищило рівень доступу до інформаційних ресурсів Науково-технічної бібліотеки. 
Сучасний бібліотекар адаптований до вимог сьогодення: надання віртуальних послуг, постійне оновлення електронної інформації, проведення флешмобів, висвітлення цікавих актуальних тем.web resyrs 2021

web resyrs. 2021 2jpg

В «епоху fakes» саме велика кількість неперевіреної інформації в Internet підсилює значення бібліотек як інформаційних навігаторів та “фільтрів” . Кожен може бути певен, що інформація, яка пройшла через бібліотеку, є правдивою. Одним із пріоритетних завдань, яке має вирішувати бібліотека сьогодні – є формування медіаграмотності, а саме формування у читачів та її працівників навичок критичного мислення, вміння аналізувати інформацію, визначати її вірогідність, розпізнавати інформаційні маніпулятивні технології тощо.

Звичайно, ми бачимо, що дезінформація є проблемою, але я не думаю, що вона може вирішитися шляхом блокування. Потрібно людей навчати, пояснювати. Можна дитині закривати розетки, щоб вона не пхала в них пальці, але якісніше буде навчити її цього не робити, бо вона може піти до сусідів і нашкодити собі там. Більш сталий підхід — показувати, що це небезпечно
Медіаграмотність – це вміння, яке не можна розвинути за один день. Йому треба навчатись постійно. Проте бути медіаграмотним сьогодні вкрай важливо. Ми, як бібліотечні фахівці, повинні розуміти це, оскільки ми є збирачами інформації. Бібліотеки повинні стати тим осередком, де будь-який користувач може мати можливість отримати якісну інформацію та розвивати свою медіаграмотність.

Бібліотекар повинен постійно вчитися, щоб встигнути за змінами, йти в ногу з часом і при цьому лишатися особистістю, до якої будуть тягнутися читачі бібліотеки. Отже, новий підхід до інформаційного забезпечення користувачів вимагає від бібліотекарів професіоналізму, вдосконалення своїх професійних навичок не тільки в бібліотечній справі, а і підвищувати цифрову грамотність. Тому працівники бібліотеки беруть участь у вебінарах, проходять онлайн-курси, які організовує Українська бібліотечна асоціація та курси з цифрової грамотності.

Сьогодні увесь світ вимушений пристосовуватися до нових умов життя. Режим карантину, введений в Україні, допомагає кожному громадянину зберегти своє здоров’я, а також надає можливості для творчого розвитку, підвищення професійної компетентності, опанування нових знань та навичок. З огляду на заборону проведення зібрань та необхідність дотримуватися умов карантину, пропонується усю діяльність зосередити онлайн, використовуючи можливості сайту бібліотеки та соціальних мереж. 

mediagramotnist 2021Заходи у Науково-технічній бібліотеці НЛТУ України до Всесвітнього тижня медійної та інформаційної грамотності:

  • презентація віртуальної виставки "Веб-сайт: по той бік новин. Медіаграмотність: вчимося відрізняти правду від брехні" (режим доступу: http://library.nltu.edu.ua/index.php/resursy-biblioteky/virtualni-vystavky/2021/i-kvartal-2/veb-sait-po-toi-bik-novyn-mediahramotnist-vchymosia-vidrizniaty-pravdu-vid-brekhni )
  • "Перевірте свою «цифрову грамотність» у додатку Дія. Цифрова освіта": тестування нових навчальних програм та курсів на національній онлайн платформі з цифрової грамотності "ДіЯ. Цифрова освіта"; надання онлайн консультації користувачам НТБ у  реєстрації на онлайн платформі, перегляді освітніх серіалів та виконанні практичних завдань.
  • презентація посібника "Практична медіаграмотність для бібліотек" /Практична медіаграмотність для бібліотек / Власюк О.В, Потапова В.І., Срібна І. / За редакцією Волошенюк О. В., Іванова В.Ф. — Київ : АУП,  ЦВП, 2019. —  61 с. Завантажити посібник за посиланням: http://www.aup.com.ua/praktichna-mediagramotnist-dlya-bibl//. Цей посібник для бібліотекарів, які опікуються впровадженням медіаосвіти та медіаграмотності. Проаналізували методи впровадження медіаосвіти та медіаграмотності; уміння опанувати навички критичного мислення, які ми застосовуємо, коли оцінюємо інформацію, достовірна вона чи містить маніпуляції; дискутували над методами впровадження медіаграмотності для своїх користувачів. 

FilterІнтернет- ресурси:

 

Що потрібно для усвідомлення, що сучасна бібліотека – це вже інша бібліотека, а не стара бібліотека плюс інтернет? 
Чому? Як? Що? – Чому ми це робимо? Як ми це робимо? Що саме ми робимо? – ось у якій послідовності інноватори думають, працюють і розповідають про себе людям, а не навпаки – Що ми робимо? Як? Чому? Хоча людям властиво думати або рухатися навпаки від найбільш чіткого (Що?) до найбільш неясного (Чому?/Навіщо?).
На прикладі бібліотек це означає, що всі люди знають, ЩО таке бібліотеки, дехто знає, які це бібліотеки, ЯК вони працюють і як відрізняються одна від одної, але мало-хто розуміє, ЧОМУ бібліотеки роблять те, що вони роблять. Скільки бібліотек має відповідь на це ЧОМУ? Не в розумінні, якою кількістю нових книг поповнився бібліотечний фонд, скільки є відвідувачів, скільки заходів проведено, скільки інформації виставлено на сайті та скільки блогів створено – це результат. Це завжди є результатом. Питання в іншому: яка МЕТА бібліотекарів? У що вони ВІРЯТЬ? Чому взагалі їхня бібліотека існує? І чому цим мають перейматися інші люди?
Мета сучасної бібліотеки – не просто запропонувати відвідувачам те, ЩО вона має, а запропонувати це тим людям, які вірять у те, у що вірить бібліотека. Відповідно бібліотекар працює не лише тому, що він спроможний виконувати свою роботу, а тому, що він вірить в іншу бібліотеку і розуміє, ЧОМУ вона потрібна людям, НАВІЩО їм туди приходити, яку нову якість вона приносить в їхнє життя/роботу/навчання/дозвілля/мислення. /Практична медіаграмотність. Посібник для бібліотекарів/

Українське суспільство потребує розширення доступу до навичок формування медійної та інформаційної грамотності в умовах пропагандистсько-психологічних війн. Бібліотеки є тими установами, які мають всі можливості для того щоб долучитись до формування медіаграмотного споживача і, таким чином, формувати і для себе нову компетентність та новий імідж для аудиторії.

Бібліотеки як люди – всі бібліотеки є подібними, але кожна з бібліотек є особливою.
Сучасна бібліотека – різноманітна, багатогранна, гнучка!
Вона така, яка потрібна саме Вам! Зробимо її такою разом!

 

 

Контакти

Науково-технічна бібліотека НЛТУ

вул. Ген. Чупринки, 101, м.Львів, 79057

тел.: (032) 258-42-50

e-mail: library@nltu.edu.ua

Пропозиції та побажання просимо повідомляти нам на електронну адресу  Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

Top of Page