Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

catalog

КОРИСНІ ПОСИЛАННЯ

Корисні посилання

cover

 

"Я і про "Лісову пісню" думала, що всі тільки сміятимуться з сеї "старомодної романтики", а її, здається, признано за мій chef d'oeuvre ..." 1 серпня - День пам'яті Лесі Українки

Завдяки успішній презентації мультфільму "Мавка. Лісова пісня" на найбільшому анімаційному форумі Європи Cartoon Movie, на якому Україна була представлена вперше, продюсери отримали багато схвальних відгуків та пропозицій співпраці від професіоналів з Європи. Про це інформує  Голос Америки з посиланням на провідне анімаційне видання Animation Magazine, яке внесло проект до списку найважливіших новин поряд із Disney.

"Ми завчасно розуміли, що цей пітчинг дуже важливий для нашої студії, – наголошує креативний продюсер проекту Анна Єлісєєва, – адже перша поява «Мавки» на міжнародній сцені – це не тільки потенційне партнерство з європейськими компаніями, але й реноме проекту на ринку в наступні два роки, протягом яких буде проводитись робота над фільмом. А отже, і його доля на світових екранах. Україна – новий гравець у міжнародній анімації, і ми повинні були зробити все, щоб нас прийняли, запам’ятали та полюбили".

МІСІЯ ПРОЕКТУ:

  • Привернути увагу до екологічних проблем, яким в сюжеті фільму приділено значну увагу. Але основна мета — вийти за рамки фільму шляхом створення глобальної екологічної дискусії і привернути увагу до проблеми зникнення все більшого числа представників української флори і фауни, а також — вирубки українських пралісів. Одне з творчих рішень — населити магічний світ Лісу Мавки рослинами і тваринами із Червоної Книги України.
  • Сприяти ренесансу української національної культури в усіх її проявах — традиції, ритуали, візуальне мистецтво, музика — та її масштабний експорт.
  • Створити MAVKA STYLE, що об'єднує в собі філософію і цінності проекту та його головної героїні. Сформувати бажання «бути як Мавка» серед жіночої аудиторії, пропагуючи природну красу і актуалізуючи теми природи і автентичності. Для цього будуть створюватися лінії одягу українських дизайнерів (як для масового ринку, так і для сегменту luxury), унікальні колекції ювелірних виробів, тимчасові татуювання, тематичні модні виставки і ін.

 Новий трейлер українського анімаційного фільму "Мавка. Лісова пісня"

 

Сумарна кількість переглядів ролику на всіх майданчиках (YouTube, Facebook і неофіційні веб-ресурси) перевищила 1 250 000 переглядів і продовжує зростати. Найбільший інтерес YouTube зафіксував серед глядачів з України, Росії, країн Азії і США. Такі вражаючі результати ролик показав усього за один тиждень із моменту його публікації 18 липня на YouTube-каналі  FILM.UA Group і на офіційній Facebook-сторінці анімаційного фільму «Мавка. Лісова пісня»
"Фантастична робота аніматорів, має бути чудовий мультфільм! Обов’язково прийду на прем’єру зі своїми малюками!", "Мені дуже сподобалось. Гарно, дуже гарно, потрібно більше таких фільмів, навіть анімаційних, український фольклор – це душа України, і нехай весь світ знає, наскільки прекрасна ця країна, яка в неї щира душа і велике серце!", - коментували перший тизер «Мавки» користувачі соцмереж. За перший тиждень кількість підписників сторінки MAVKA у Facebook збільшилося в шість разів, тизер отримав 30 тисяч уподобань і понад вісім тисяч репостів. На своїх сторінках у соціальних мережах відео поділилися Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман, Голова державного агентства з питань кіно Пилип Іллєнко, генеральний директор StarLightMedia і керівник телеканалу СТБ Володимир Бородянський, дизайнер Лілія Пустовіт, поетеса Ліна Костенко, режисер Алан Бадоєв і фротмен групи ТНМК Олег (Фагот) Михайлюта, що говорить про величезний інтерес до проекту людей із абсолютно різних сфер діяльності, яких об’єднує любов до анімації та української культури. "Прекрасна тенденція – знімати анімаційні фільми за мотивами творів українських письменників! Упевнений, фільм із задоволенням будуть дивитися і діти, і дорослі! З нетерпінням чекаємо закінчення знімального процесу і офіційного релізу!", - поділився своїми враженнями від тизера Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман.

P.S. 1 серпня 1913 р. в невеликому гірському курорті Сурамі в Грузії на 42 році життя відійшла у вічність видатна українська поетеса Леся Українка. Творчість Лесі Українки відіграла велику роль у розвитку української і світової культури. Поетеса принесла в українську літературу багатий духовний світ своїх героїв — людей з допитливим розумом і палким серцем. Могутній талант, відданий служінню народові, глибоке проникнення в найістотніші питання доби, висока професійна культура — все це поставило Лесю Українку в ряди найвидатніших поетів світу. Твори Лесі Українки перекладено мовами багатьох народів світу, зокрема російською, грузинською, німецькою, абхазькою. Польський критик Флоріан Неуважний в столітні роковини з дня народження Лесі Українки говорив про світову велич поетеси: "Ціле життя — щоденно — вона жила і творила для майбутньої справедливої і вільної України, освітлюючи своєю творчістю і біографією наше сьогодні, викликаючи в своїх земляків і за межами України подив, пошану і почуття щастя від того, що існують такі, як вона, творці і люди".

Матеріали: https://mavka.ua/uk/about
https://www.volynnews.com/news/all/multfilm-mavka-lisova-pisnia-vyklykav-furor-na-naybilshomu-forumi-yevropy-/
https://uk.wikiquote.org/wiki/%D0%9B%D1%96%D1%81%D0%BE%D0%B2%D0%B0_%D0%BF%D1%96%D1%81%D0%BD%D1%8F
https://mavka.ua/uk/news/text/53-ff0883


Контакти

Науково-технічна бібліотека НЛТУ

вул. Ген. Чупринки, 101, м.Львів, 79057

тел.: (032) 258-42-50

e-mail: library@nltu.edu.ua

Пропозиції та побажання просимо повідомляти нам на електронну адресу  Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

Top of Page