Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

catalog

КОРИСНІ ПОСИЛАННЯ

Корисні посилання

cover

 

Міжнародний театральний фестиваль "Золотий лев”

"Золотий Лев на вулиці" - це не просто вуличний фестиваль, а театральна європейська традиція і один з найпрестижніших театральних форумів України. Щороку він перетворює Львів на величезну театральну сцену, дарує яскраві враження і відчуття. Тут можна побачити вистави світового визнання, прем’єри, експериментальні постановки молодих театрів. Міжнародний театральний фестиваль "Золотий Лев" є державним плановим фестивалем України, який відбувається що два роки у м. Львові на базі Львівського академічного духовного театру “Воскресіння”.

Фестиваль є членом Європейського театрального форуму IETM та асоціації міжнародних фестивалів IFEA.

"Золотий Лев на вулиці" впродовж 23-х років підтримується Міністерством культури України, Міністерством сім’ї та молоді, Львівською обласною Радою, Львівською ЛОДА, Львівською Міською Радою, Театральною спілкою України, а також міжнародними фондами, такими як Німецький Гете інститут, Французький культурний центр, Британська Рада, Польський інститут ім. Адама Міцкевича та посольствами різних країн світу.

За майже три десятки років у Львові на "Золотому леві" (а їх є два – на сцені і вуличний, котрі чергуються – через рік) гостювали театральні колективи з України, Білорусі, Туркменістану, Литви, Латвії, Естонії, Польщі, Румунії, Молдови, Сербії, Словаччини, Бельгії, Франції, Голландії, Болгарії, Угорщини, Росії, Німеччини, США, Великобританії, Киргизстану, Грузії та інших держав. Отже, "Лев" це вже не просто традиція – це історія культури Львова.

У 2017 році фестиваль проходив на окремих локаційних майданчиках Львова. Зокрема вистави відбувалися в Трамвайному Депо, в дворику Львівської Ратуші, на спортивному майданчику Банківського інституту по вул. С.Стрільців,11, на площі перед Львівською Оперою та на площі Ринок. Вистави, які відбувалися на закритих майданчиках були платними. Цього року глядачі мали змогу подивитися вистави вуличних театрів із України, Польщі, Португалії, Чехії.

Безперечно, уже 28-ий рік, а саме стільки років вже нашому фестивалю, не обійшлося без колосального театрального карнавалу, в якому взяли участь артисти з різних країн світу. Серед інших, глядачі мали змогу побачити такі театри, як Київський театр «ДАХ» з виставами «Цешо» та «Але вітер», театр з Польщі «Клініка лялєк» з виставою «Cyrk bez Przemocy», який є знаний в Європі і займав численні нагороди на престижних європейських театральних фестивалях, циркові колективи «Форматіс», «Планшет» та «Буффет», які з успіхом працюють в Угорщині, клоунська театральна програма «Enano» (Португалія), Краківський театр «Вагабунда» (Польща), Львівський академічний театр Воскресіння з новою виставою «Поїзд зі Львова», прем’єра якої відбулася в м.Каліш (Польща) та виставою «Чайка», яка вже була представлена на багатьох міжнародних театральних фестивалях Європи, театр «Слово і Голос» (Львів, Україна) та багато іншого. Окрема, цікава, захоплююча програма чекала і на дітей. Крім видовищних циркових вистав діти мали можливість пройти майстер класи від майстрів циркової та акторської майстерності.

Міжнародний театральний фестиваль «Золотий лев на вулиці - 2017» – це завжди яскраво, видовищно, феєрично, цікаво та вражаюче. Театри, які були запрошені вже бачили на багатьох відомих театральних фестивалях в Європі. Тепер і Львів та гості нашого міста мали змогу насолодитися неймовірною атмосферою театрального вуличного дійства.

Світлини з Міжнародного театрального фестивалю "Золотий лев"

ЗОЛОТИЙ ЛЕВ НА ...
ЗОЛОТИЙ ЛЕВ НА ...
ЗОЛОТИЙ ЛЕВ НА ...
ЗОЛОТИЙ ЛЕВ НА ...
ЗОЛОТИЙ ЛЕВ НА ...
ЗОЛОТИЙ ЛЕВ НА ...
ЗОЛОТИЙ ЛЕВ НА ...
ЗОЛОТИЙ ЛЕВ НА ...
Матеріали (Режим доступу): http://golden-lion.com.ua/
http://prolviv.com/blog/2017/09/25/zolotyi-lev-na-vulytsi-2017/
Світлини зав. сектором Юлії Орлової

Підготувала науково-технічна бібліотека

 

 

Контакти

Науково-технічна бібліотека НЛТУ

вул. Ген. Чупринки, 101, м.Львів, 79057

тел.: (032) 258-42-50

e-mail: library@nltu.edu.ua

Пропозиції та побажання просимо повідомляти нам на електронну адресу  Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

Top of Page