Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

catalog

КОРИСНІ ПОСИЛАННЯ

Корисні посилання

cover

 

«Повертайся живим». 6 грудня 2017 року - 6 років як у Львові відкрито та освячено Гарнізонний храм святих апостолів Петра і Павла та 26 років відродження Збройних сил України

armijaКожна держава має своє військо. 
У кожного з них є свої символи, які віддзеркалені у присязі.
У воїнів Збройних сил України теж є святі слова,
які глибоко переконливо визначають роль і

призначення національного війська –
служити українському народові.
У відповідальний час народ завжди з особливою увагою
дивиться на своїх захисників.
Діти народу, українські воїни, разом з Україною виступають
надійним гарантом суверенітету і цілісності держави.

Для них служіння народу –
найвища честь, покликання, обов’язок.

Свято Збройних сил України – це данина пам’яті тисячам воїнів, які загинули в битвах за свободу, волю та незалежність України.
Вітаємо всіх з Днем Збройних Сил України !!!
Дякуємо Вам за вашу силу, терпіння, мужність!!!
Україна понад усе!!! 
СЛАВА УКРАЇНІ! СЛАВА ГЕРОЯМ!

Минає 6 років, як у місті Львові було відкрито та освячено Гарнізонний храм святих апостолів Петра і Павла. Цей храм відомий ще як костел Єзуїтів, збудований у стилі раннього бароко на початку XVII ст. Він є взірцем римської святині Іль-Джезу (Il Gesù) та вважається однією з найбільших культових споруд Львова.

Garrison temple of the holy Apostles Peter and PaulЗ історії відомо, що із 1848 по 1946 роки споруда виконувала функцію Гарнізонного храму, тут проводились богослужіння для військовослужбовців та їх родин. У 50-х роках ХХ століття, з приходом нової влади, храм було закрито, його приміщення переобладнали під книгосховище Львівської національної наукової бібліотеки імені В. Стефаника НАН України. У стінах святині знаходилось понад 3 млн. примірників книг різних періодів, більшість із цих книг ніколи у своєму житті не були відкритими для читачів. Будучи розташованим в історичному центрі міста Львова, понад 65 років Гарнізонний храм залишався загадкою для багатьох львів’ян та гостей міста, а його величні та кремезні двері берегли цінність та неповторну духовність цієї святині. Люди часто запитують, а чому саме цей храм має статус гарнізонного? В чому полягає основне завдання такої святині із військовим характером? Перш за все, слід зазначити, що майже кожна країна світу, яка має власну армію, теж має гарнізонні храми. Хоч гарнізонний храм перш за все є місцем молитви для усіх віруючих людей, його завдання є надавати належну духовну підтримку військовослужбовцям гарнізону та їх родинам. А це благословення військовослужбовців під час різних військових урочистостей, проведення молитви за Україну; подяка Богові за перемоги в бою, військові досягнення, молитви за родини військовослужбовців, за тих, хто віддав своє життя, захищаючи Батьківщину.

Напевно недарма так Бог все покерував, що Гарнізонний храм святих апостолів Петра і Павла у Львові освячено 6 грудня 2011 року в той час, коли ще ніхто не знав, скільки всього випаде на долю нашої країни, як кардинально в позитивну сторону поміняється ставлення до військовослужбовців в українському суспільстві. В той час ніхто не міг подумати ні про Революцію Гідності, ні про анексію Криму, ані тим більше про війну на Донбасі.

Garrison temple of the holy Apostles Peter and Paul222222Без перебільшення можна сказати, що самі військовослужбовці подарували нове життя колишньому костелу Єзуїтів, а тепер вже Гарнізонному храму. Сотні курсантів восени 2011 року під чітким керівництвом Національної Академії сухопутних військ імені гетьмана П. Сагайдачного в особі начальника академії генерал-лейтенанта Ткачука Павла Петровича та при тісній співпраці із Львівською національною науковою бібліотекою імені В. Стефаника НАН України, владою міста Львова та області перенесли цінні книги із храму в нове книгосховище. Понад 144 вантажних автомобілів книг та 30 автомобілів стелажів було перевезено у нову бібліотеку. Курсанти врятували книги, дали їм змогу бути прочитаними, а храм став місцем нового життя для багатьох, хто переступив його поріг. Колись курсанти Національної Академії сухопутних військ імені гетьмана П. Сагайдачного своїми добрими руками врятували книги та допомогли відкрити храм, а тепер цей же храм, будучи гарнізонним, активно допомагає багатьом військовослужбовцям, що перебувають в зоні АТО різними речами: бронежилетами, касками, військовою формою, термобілизною, берцами, медикаментами, тощо. Понад 22 млн. гривень було зібрано у стінах гарнізонного храму за крайніх 2 роки для потреб військовослужбовців, що захищають Україну від північного агресора. За цей час гарнізонний храм став місцем, де зустрілось усе, що ми називаємо одним словом – життя. У його стінах військовослужбовці стають на рушник щастя, просять Божого благословення для свого життя, охрещають дітей, але й також у гарнізонному храмі прощаються з Героями України – найкращими, тими, хто віддав своє життя задля життя інших!

Всі люди які щодня переступають поріг гарнізонного храму для молитви, вірують та розуміють, що нам є важко зупинити в цю хвилину війну, яка огорнула Схід України, однак ми можемо допомогти тим, хто її щодня стримує! І тим все сказано, тут розкрито все, що ми називаємо гарнізонним храмом. Завдяки цій святині багато військовослужбовців відчули те, що Бог завжди з ними, тому що поруч них є добрі люди.

Матеріали (Режим доступу):Facebook /Степан Сус
http://www.mil.gov.ua/ministry/sklad-zbrojnix-sil-ukraini/
Підготувала науково-технічна бібліотека

 

Контакти

Науково-технічна бібліотека НЛТУ

вул. Ген. Чупринки, 101, м.Львів, 79057

тел.: (032) 258-42-50

e-mail: library@nltu.edu.ua

Пропозиції та побажання просимо повідомляти нам на електронну адресу  Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

Top of Page