Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

catalog

КОРИСНІ ПОСИЛАННЯ

Корисні посилання

cover

 

Свято покликане об'єднати всіх людей планети. 17 лютого - День спонтанного прояву доброти

Є красива легенда, що коли народжується дитина, Бог запалює на небі нову зірку і посилає до дитинки янгола-охоронця. Уві сні янгол цілує дитя тричі: у чоло — аби воно зростало розумним; у личко — щоб було красивим , у серце — аби здоров'я, любов та доброта поселилися у його тілі і душі. А наскільки збережеться у серці доброта впродовж життя, залежить від кожного з нас... 

17 лютого - День спонтанного прояву доброти

Не має значення, хто ви за національністю, в якій країні живете і які у вас релігійні погляди. В цей День доброти ви маєте право робити стільки добра, скільки захочете або просто зазвичай більше! Це тільки схвалюється і підтримується іншими людьми, адже мета свята в тому, щоб навчитися бути добрим, чуйним і безкорисливим до інших людей та їх проблем.

Залишатися добрим – це не слабкість, це велика сила, яка допомагає вижити, залишитися людиною і зберегти в собі найкращі й потрібні якості характеру. Тільки вчинками і добрими справами можна довести, що ти добра і чуйна людина. Не просто так, це свято є міжнародним і святкується всіма країнами і народами в один день, так ми повинні навчитися любити один одного, не дивлячись на походження, колір шкіри, місце проживання і континент! Це міжнародне свято, метою якого є зміцнення дружби між народами, а також відродження в серцях людей найкращих і позитивних якостей душі і характеру!

Історія свята

Рішення відзначати це свято, було прийнято 13 листопада 1998 року в місті Токіо, де представники-ініціатори "руху доброти" від різних країн, запропонували святкувати цей день саме 17 лютого!

Девізом Дня спонтанного прояву доброти можна вважати слова великого американського класика: "Доброта – це якість, прояв якої ніколи не буває зайвим". Не можна не погодитися зі словами великого класика, адже всьому живому на Землі дуже важко жити без звичайної людської доброти й підтримки.

На жаль, не всі з наших людей здатні на безкорисливу допомогу іншому. Комусь заважає втома, хтось із-за справ не помічає того, що відбувається навколо, а інший просто байдуже проходить повз жебрака. У День спонтанної доброти ініціатори цього світлого свята просять нас озирнутися навколо і почати помічати інших людей, які потребують нашої допомоги, підтримки, добрих слів і приємних вчинків.
Кажуть, що людина щаслива, коли не тільки отримує, але й віддає. Це дійсно так, кожному з нас треба відчувати себе корисним та потрібним суспільству, друзям, родині, а не лише собі! Так чому б не почати творити добро саме в День спонтанного прояву доброти?

Матеріали (Режим доступу): https://ukr.media/culture/293450/
https://ua.korrespondent.net/good_news/3306760-17-luitoho-u-sviti-vidznachauit-den-spontannoho-proiavu-dobroty
http://beyond.ua/den-spontannogo-proyavu-dobroti
http://orrda.gov.ua/novini/17-ljutogo-mizhnarodnij-den-spontannogo-proyavu-dobroti/
http://dobryjlikar.com/article/201702/2502-te-lyudyna-dobroyu-zloyu-vidpovidaye-ne-vyhovannya-geny
Підготувала науково-технічна бібліотека

Матеріал підготовлено 16.02.2018р.

Контакти

Науково-технічна бібліотека НЛТУ

вул. Ген. Чупринки, 101, м.Львів, 79057

тел.: (032) 258-42-50

e-mail: library@nltu.edu.ua

Пропозиції та побажання просимо повідомляти нам на електронну адресу  Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

Top of Page