Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

catalog

КОРИСНІ ПОСИЛАННЯ

Корисні посилання

cover

 

"Хай живе загальний мир у всьому світі". 20 березня - День Землі та День весняного рівнодення

У всьому світі 20 березня під час весняного рівнодення, за ініціативою ООН, святкується День Землі.
День Землі — це заклик до дії в ім’я збереження миру і життя на Землі, збереження Людини і Культури. 
Нове бачення Землі виникло тоді, коли астронавти побачили й розповіли світу, наскільки гарна наша чудесна блакитна планета — будинок всього людства.20 березня День Землі

Сьогодні це популярне міжнародне свято є гарною відправною точкою, на хвилі якої у багатьох країнах приймають відповідні закони і державні акти, котрі безпосередньо сприяють вирішенню екологічних проблем та охороні навколишнього середовища. До Дня Землі була приурочена щорічна подія - голос Дзвонів Миру, який вперше був встановлений в Нью-Йорку у 1954 році в штаб-квартирі ООН. «Хай живе загальний мир у всьому світі» - засвідчує напис на дзвонах, відлитих із зібраних монет, які пожертвувані дітьми з усіх континентів і нагородних знаків - почесних орденів і медалей багатьох країн світу. Дзвін став своєрідним символом глобальної солідарності і став встановлюватися в багатьох великих містах по всій Землі.

Планета Земля - наш рідний дім, в якому створені особливі сприятливі умови для життя, що відкривають простір і вдосталь можливостей для діяльності та розвитку. Далеко не кожна Планета наділена унікальним потенціалом і розташована в таких умовах, які дозволили б бурхливий розквіт життя. Ми всі відповідальні за мир і гармонію, без якої життя на нашій Планеті знаходилося б під великим питанням. Добра воля і благородні вчинки можуть змінити будь-який помилковий напрямок. Тож, необхідно застосувати усі можливості для збереження перспективи життя!

20 березня наша планета проходить через момент сонячного рівнодення. Разом із тим, розпочинається весна за астрономічним, природним, календарем.
День весняного рівнодення є важливою віхою зміни сезонів, адже це й астрономічний початок весни. Цей день ще для наших предків мав дуже містичний сенс. Вважалося, що в день весняного рівнодення не тільки день зрівнюється з ніччю після приходу весни, а й весь світ, природа, намагається знайти баланс між світлом і темрявою. Наші пращури вірили, що на рівнодення починається нове життя – природа оживає, відбувається відновлення та відродження.

 

Матеріали (Режим доступу): http://zelenaplaneta.org.ua/index.php/474-20-bereznya--vsesvitnij-den-zemli.html
http://www.javirua.org/events/19-bereznya-den-zemli/

https://1plus1.ua/snidanok-z-1-1/novyny/den-vesnanogo-rivnodenna-astrologi-prognozuut-cas-zmin
https://pon.org.ua/novyny/1196-sogodni-den-vesnyanogo-rivnodennya-pochatok.html
https://www.stb.ua/ua/2018/03/19/vesennee-ravnodenstvie-2018-chto-nuzhno-delat-v-etot-den/
https://www.dilovamova.com/index.php?page=10&holiday=47
  Підготувала науково-технічна бібліотека


Матеріал підготовлено 19.03.2018р.

Контакти

Науково-технічна бібліотека НЛТУ

вул. Ген. Чупринки, 101, м.Львів, 79057

тел.: (032) 258-42-50

e-mail: library@nltu.edu.ua

Пропозиції та побажання просимо повідомляти нам на електронну адресу  Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

Top of Page