Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

catalog

КОРИСНІ ПОСИЛАННЯ

Корисні посилання

cover

 

18 - 22 квітня - Марш парків: Дні заповідників та національних парків

У рамках Всесвітнього дня  Землі (22 квітня) сформувався проект, який назвали Марш парків (англ. March for Parks) — масова екологічна акція, що сприяє залученню заходів пропаганди і заохочення природоохоронної діяльності.Parks Week gollage

З 16 по 23 квітня у приміщенні інформаційно-бібліографічного відділу та читального залу навчальної та наукової літератури науково-технічної бібліотеки 
експонуються тематичні книжкові виставки, які присвячені Маршу парків.
 Запрошуємо усіх бажаючих!

Марш парків (англ. March for Parks) – це масова екологічна акція, що має на меті підняття авторитету охорони природних територій (заповідників, національних парків тощо), що охороняються.
Започаткована вона Дж. Мортоном в сорокових роках дев’ятнадцятого століття. Починаючи з 1990 року природоохоронний рух  отримав назву – “Марш парків”. З 1995 року його підтримали країни Європи та Азії.  Україна долучилась до цієї акції  1996 р. 

Основною метою акції є залучення уваги влади, засобів масової інформації, комерційних організацій та й просто всіх жителів планети до проблем охорони природних територій (ОПТ), надання їм реальної практичної допомоги у збереженні та розвитку заповідних місць, виховання у підростаючого покоління почуття гордості за наше природне надбання і почуття відповідальності за його стан, формування позитивного ставлення населення до живої природи, у збереженні якої важливу роль відіграють ОПТ.

Марш парків давно вже став очікуваною подією, а його головні принципи – добровільність і безмежність – дозволяють взяти в ньому участь будь-кому. У ці кілька днів заповідники і національні парки розповідають про себе, про соціальну значущість і важливість заповідних територій для збереження природи всієї планети. Взагалі заходи акції дуже різноманітні і залежать від можливостей організаторів на місцях. Як правило –  це різні конкурси, семінари, круглі столи, прес-конференції, дні відкритих дверей, екологічні десанти (збір сміття, посадка дерев і чагарників, розчищення джерел тощо), тематичні виставки та концерти, публікації в пресі, тематичні теле- і радіопередачі, акції волонтерської допомоги та збір благодійних коштів на підтримку ОПТ.

Науково-технічна бібліотека Національного лісотехнічного університету України своїми формами і засобами долучається до популяризації Маршу парків. 
З 16 по 23 квітня у приміщенні інформаційно-бібліографічного відділу та читального залу навчальної та наукової літератури науково-технічної бібліотеки 
експонуються тематичні книжкові виставки, які присвячені Маршу парків: "18-22 квітня - Марш парків", "Національні природні парки: стратегія захисту довкілля"
На сайті розміщена віртуальна виставка: Марш парків: Національні природні парки світу.
Запрошуємо усіх бажаючих!Марш парків

 

Матеріали (Режим доступу): http://www.javirua.org/events/18-22-kvitnya-marsh-parkiv/
https://uk.wikipedia.org/wiki
https://www.co.westmoreland.pa.us/761/March-for-Parks
http://pittsburgh.carpediem.cd/events/6106614-march-for-parks-2018-at-murrysville-community-center/
Підготувала науково-технічна бібліотека

Матеріал підготовлено 16.04.2018р.

Контакти

Науково-технічна бібліотека НЛТУ

вул. Ген. Чупринки, 101, м.Львів, 79057

тел.: (032) 258-42-50

e-mail: library@nltu.edu.ua

Пропозиції та побажання просимо повідомляти нам на електронну адресу  Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

Top of Page