Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

catalog

КОРИСНІ ПОСИЛАННЯ

Корисні посилання

cover

 

Кожна дитина потребує недосконалого, а свого батька... З Днем батька!

Щоб кожна дитина мала радість, любов, турботу і благополуччя через батька, який бере активну участь у житті своєї дитини. Ми впевнені, що кожній дитині потрібен батько, на якого вона може покластися. Діти процвітають, коли у них є тато, який бере активну участь в їх житті. Батько, який любить їх, знає їх, спілкується від серця до серця і допомагає реалізуватися в житті.

Історія свята

Уперше День батька відзначили у США 1909 року. День батька заснувала у США Сонора Смарт, яка жила в місті Спокан (штат Вашингтон). У неї було п'ятеро братів і сестер. Після народження шостої дитини, її мати померла, тому батько, Вільям Джексон Смарт, самостійно піклувався про всіх дітей. Він не міг замінити їм матір, але зробив все можливе, щоб діти були оточені турботою, розумінням та любов'ю. Пізніше Сонора пішла до місьради і запропонувала заснувати нове свято — День батька. Місцева влада схвалила ідею. Перше свято хотіли відзначити 5 червня в день народження Вільяма Смарта, але часу на підготовку забракло, тому його перенесли на 19-е червня. Ідею підтримали і в інших містах штату, а національним святом в Америці цей день став у 1966-му році, тоді ж встановили і загальнонаціональну дату свята — третю неділю червня.
За традицією, в цей день приколюють троянду на серце, як символ нескінченної любові і поваги до батьків. Якщо тато живий — прикріплюють троянди червоного кольору, якщо вже помер, то білі.

День батькаХто знає як? Хто скаже,
Де любов в світі живе?
На землю звідки ми приходимо?..
Я знаю як,
Я чую, все навколо нас живе,
Як пахне осінь за моїм вікном,
Я знаю кольору якого твої очі,
Мов зимове небо.

Не плач, не плач, не плач,
Не плач, тато,
Я буду, буду, буду,
Буду поруч завжди!
Я знаю, як буває тобі важко.
Не плач, не плач, не плач,
Не плач, тато!
Не плач, не плач, не плач,
Не плач, тато,
Твоє велике серце більше неба,
Ти знай, що я люблю так само -
Я знаю, більшого тобі не треба.

Я розкажу тобі,
Що часом на моїй душі,
Я знаю, тільки ти все розумієш.
Я чую як змиває дощ без вороття роки,
Але для мене ти не посивієш!
Я знаю кольору якого твої очі,
Мов зимове небо.
Ти знай, що більшого мені не треба!..

fathers dayМіжнародний Центр Батьківства (Це унікальний ресурс для будь-якого чоловіка який хоче бути кращим татом для своїх дітей. Ресурс створено Міжнародним Центром Батьківства (МЦБ) і пропонує досвід батьків з різних країн, результати досліджень в області батьківства, матеріали семінарів та тренінгів, практичні поради та багато іншого, що допоможе чоловікам поліпшити відносини з дітьми та онуками): "Нагальність проблеми відсутності батька набула сьогодні такого рівня, що не треба бути фахівцем щоб констатувати той факт, що криза чоловічої статі, про яку все більше говорять, в першу чергу полягає у кризі чоловіка, як батька. На підставі досліджень, які проводились в США і Росії, та на підставі десятирічного досвіду своєї діяльності, ми наголошуємо на тому, що переважна більшість соціальних хвороб сучасного суспільства є ні чим іншим, як наслідками відсутності батька в житті родини. Ми переконані, що українське суспільство переживає банкрутство щодо розуміння життєвої сутності чоловіка, як батька. З одного боку більшість чоловіків не усвідомлює в чому полягає якість та місія їхнього буття, а з іншого суспільство не має зразка згідно якого чоловіки могли б себе ототожнювати та коригувати напрямок свого розвитку та самореалізації через батьківство.
Багато зусиль та коштів сьогодні витрачається на лікування таких соціальних хвороб, як ВІЛ/СНІД, дитяча безпритульність та злочинність, аборти, зростаюча кількість розлучень і як наслідок сімей в яких діти виховуються без батька, зниження рівня успішності у навчанні дітей в загально освітніх школах.
В жовтні 2006 року виходячи зі своєї місії, яка полягає у відбудові здорових засад батьківства, пропагування та поширення в сучасному українському суспільстві моделі доброго батька, Міжнародним Центром Батьківства розпочато проект Громадська ініціатива „День Батька”.
Метою Ініціативи є с прияння формуванню в українському суспільстві світогляду щодо життєвої сутності чоловіка, як батька і в становлення святкування Дня Батька в Україні на державному рівні.
Тобто, шлях до подолання кризи батьківства в першу чергу повинен полягати у наявності відповідного світогляду до того, хто є добрим батьком, у вигляді державної ідеології по цьому питанню.

Стисло ми можемо визначити модель доброго батька у чотирьох твердженнях:
    • Добрий батько – є відповідальним за збереження життя дитини з моменту її зачаття.
    • Добрий батько – бере активну участь у виховному процесі дитини в тандемі з мамою своїх дітей.
    • Добрий батько – несе відповідальність за матеріальне забезпечення своєї родини, але в такий спосіб, щоб робота не руйнувала здорові стосунки у родині.
    • Добрий батько – відповідальний за духовне виховання, він передає через особистий приклад морально-етичні норми своїм дітям.

Відновлення здорових засад батьківства, здійснення позитивного впливу на стан сім'ї через популяризацію і поширення в сучасному суспільстві моделі доброго батька і залучення чоловіків до активного батьківство. Наша діяльність присвячена тому, щоб надихати і навчати чоловіків бути активними татами і дідусями. Бути позитивним прикладом для своїх дітей."fathers day 2

У День батька, як і в кожен інший, ми приєднуємося до привітань, що лунають на адресу наших батьків! Бажаємо їм бути з нами якомога довше, щоб ми більше могли радувати їх і піклуватися про них, любити їх і спілкуватися з ними, адже цю можливість ми маємо не завжди!


Матеріал (Режим доступу): https://www.unian.ua/society/10148447-den-batka-2018-v-ukrajini-koli-svyatkuvati-istoriya-ta-privitannya.html
https://liza.ua/materialyi-na-ukrainskom-yazyike/den-batka-privitannya-pozdorovlennya-sms-listivki/
https://24tv.ua/ukrayina_tag1119 
https://uafathers.com/index.php?lang=ua
https://uafathers.com/ua/fathersday
  Підготувала науково-технічна бібліотека

Матеріал підготовлено 15.06.2018р.

Контакти

Науково-технічна бібліотека НЛТУ

вул. Ген. Чупринки, 101, м.Львів, 79057

тел.: (032) 258-42-50

e-mail: library@nltu.edu.ua

Пропозиції та побажання просимо повідомляти нам на електронну адресу  Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

Top of Page