Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

catalog

КОРИСНІ ПОСИЛАННЯ

Корисні посилання

cover

 

Доброта – це якість, прояв якої ніколи не буває зайвим! 17 лютого - День спонтанного прояву доброти

Не має значення, хто ви за національністю, в якій країні живете і які у вас релігійні погляди. В День доброти ви маєте право робити стільки добра, скільки захочете або просто зазвичай більше! Це тільки схвалюється і підтримується іншими людьми, адже мета свята в тому, щоб навчитися бути добрим, чуйним і безкорисливим до інших людей та їх проблем.

Залишатися добрим – це не слабкість, це велика сила, яка допомагає вижити, залишитися людиною і зберегти в собі найкращі й потрібні якості характеру. Тільки вчинками і добрими справами можна довести, що ти добра і чуйна людина. Не просто так, це свято є міжнародним і святкується всіма країнами і народами в один день, так ми повинні навчитися любити один одного, не дивлячись на походження, колір шкіри, місце проживання і континент! Це міжнародне свято, метою якого є зміцнення дружби між народами, а також відродження в серцях людей найкращих і позитивних якостей душі і характеру!

Як казав відомий письменник Марк Твен: «Доброта – це те, що може почути глухий і побачити сліпий!» Це дійсно великі слова, оскільки розкривають усі суть і важливість цього праведного якості. Щира доброта виходить тільки від серця людини і приймається тільки серцем, тому її здатна почути глухий і побачити сліпий. Це почуття як ніби витає в теплому повітрі щастя і гармонії, а коли торкається душі людини, то піднімає їй настрій, дарує теплі емоції і позитив!

dobrotaЄ красива легенда, що коли народжується дитина, Бог запалює на небі нову зірку і посилає до дитинки янгола-охоронця. Уві сні янгол цілує дитя тричі: у чоло — аби воно зростало розумним; у личко — щоб було красивим , у серце — аби здоров'я, любов та доброта поселилися у його тілі і душі. А наскільки збережеться у серці доброта впродовж життя, залежить від кожного з нас... 

Історія свята. Рішення відзначати це свято, було прийнято 13 листопада 1998 року в місті Токіо, де представники-ініціатори "руху доброти" від різних країн, запропонували святкувати цей день саме 17 лютого! Девізом Дня спонтанного прояву доброти можна вважати слова великого американського класика: "Доброта – це якість, прояв якої ніколи не буває зайвим". Не можна не погодитися зі словами великого класика, адже всьому живому на Землі дуже важко жити без звичайної людської доброти й підтримки.

На жаль, не всі з наших людей здатні на безкорисливу допомогу іншому. Комусь заважає втома, хтось із-за справ не помічає того, що відбувається навколо, а інший просто байдуже проходить повз жебрака. У День спонтанної доброти ініціатори цього світлого свята просять нас озирнутися навколо і почати помічати інших людей, які потребують нашої допомоги, підтримки, добрих слів і приємних вчинків.
Кажуть, що людина щаслива, коли не тільки отримує, але й віддає. Це дійсно так, кожному з нас треба відчувати себе корисним та потрібним суспільству, друзям, родині, а не лише собі! Так чому б не почати творити добро саме в День спонтанного прояву доброти?

Як відсвяткувати День спонтанного прояву доброти?
У деяких країнах 17 лютого незнайомим людям заведено дарувати квіти. Вважається, що це і є звичайний прояв уваги до інших людей. Після такого подарунку піднімається настрій і бажання зробити щось добре у відповідь. Це і є сенс свята - навчиться безкорисливо, без всякої вигоди робити добрі справи та отримувати від цього задоволення.
Якщо у вас немає грошей на букет квітів, ви можете написати на комп'ютері приємні слова з добрими побажаннями, потім роздрукувати їх і роздати перехожим. Будьте впевнені, що це дуже хороший і добрий вчинок, який підніме настрій вам і городянам. Можливо, комусь ви дійсно піднімете настрій, а для когось станете провісником. Так що сміливо дійте.
До свята можна підійти більш серйозно, спробувавши допомогти саме тим людям чи дітям, які дійсно потребують цього. Наприклад, зібрати гроші на ремонт дитячої кімнати відпочинку в реабілітаційному центрі. Допомога дітям – це кращий вчинок гідної людини, адже вони ще зовсім маленькі і дуже сильно потребують нашої дорослої допомоги і підтримки. Якщо у вашому будинку є непотрібні м'які іграшки та дитячий одяг, віддайте їх в дитячий будинок.
Також ви можете пригостити перехожих чашкою гарячої кави або чаю. Якщо у вас немає можливості провести подібну акцію безкоштовно, то зробіть 50% знижку на чаювання, а в подарунок пригощайте перехожих смачними цукерками.
Ви також можете побудувати і розвісити по місту для замерзлих птахів годівниці і гнізда. Тоді вони зможуть перезимувати та не померти від голоду. Будьте впевнені, що природа віддячить вам за це.
 

Матеріали (Режим доступу): https://ukr.media/culture/293450/
https://ua.korrespondent.net/good_news/3306760-17-luitoho-u-sviti-vidznachauit-den-spontannoho-proiavu-dobroty
https://zik.ua/news/2019/02/17/sogodni_u_sviti_vidznachayut_den_spontannogo_proyavu_dobroty_1511625
https://vsim.ua/Podii/17-lyutogo--den-spontannogo-proyavu-dobroti-10805987.html 

https://www.unian.ua/society/10447863-den-dobroti-2019-yak-zigriti-blizhnogo-v-ce-svyato.html
http://beyond.ua/den-spontannogo-proyavu-dobroti

http://orrda.gov.ua/novini/17-ljutogo-mizhnarodnij-den-spontannogo-proyavu-dobroti/
http://dobryjlikar.com/article/201702/2502-te-lyudyna-dobroyu-zloyu-vidpovidaye-ne-vyhovannya-geny
Підготувала науково-технічна бібліотека

Матеріал підготовлено 15.02.2019р.

Контакти

Науково-технічна бібліотека НЛТУ

вул. Ген. Чупринки, 101, м.Львів, 79057

тел.: (032) 258-42-50

e-mail: library@nltu.edu.ua

Пропозиції та побажання просимо повідомляти нам на електронну адресу  Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

Top of Page