Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

catalog

КОРИСНІ ПОСИЛАННЯ

Корисні посилання

cover

 

Лісотехніки вкотре взяли участь у флешмобі з виконання Державного гімну України

Понад тисячу людей стали учасниками співочого флешмобу – студентська та учнівська молодь, учні Львівської дитячої мистецької школи №5 та оркестр “Львівські фанфари”, представники громадських організацій, міської влади та духовенства, жителі та гості Львова, ну і звичайно, студенти, викладачі та працівники Національного лісотехнічного університету України  урочисто заспівали Гімн України.

vukonannja gimnyПеред входом до Ратуші розгорнули великий Державний Прапор, потім заграв львівський трубач. Так і почалося дійство. Далі з вітальним словом перед учасниками події виступив міський голова Львова Андрій Садовий: «В єдності — сила. Кожен знає ті слова, але ми наповнюємо їх реальним змістом. Коли ми вшановували пам’ять Тараса Шевченка, то у Львові встановили рекорд — 407 бандуристів виконали „Заповіт“. Коли сьогодні ми вшановуємо наш Гімн, то ми всі разом — студенти, семінаристи, ректори, працівники мерії, львів’яни. Ми не просто співаємо Гімн, ми вдумуємось у кожне слово, бо кожне слово має дуже великий зміст. Закликаю усіх, читаючи Кобзар, співаючи наш Гімн, вдуматись у ці слова, бо у цих словах є велика сила. Гімн — це символ моєї рідної держави».

Ось, дуже цікаве висловлювання українського композитора Валентина Сильвестрова щодо українського гімну: "Гімн України — дивовижний. Спочатку він начебто не справляє враження, але це лише на перший погляд. Насправді його створив Михайло Вербицький — церковний композитор середини ХІХ століття. Він жив в Австрійській монархії, мабуть, дуже любив Шуберта, у нього був мелодійний дар — це помітно з його літургій. Він був церковним композитором. І ось цю патріотичну пісню він теж створив як церковний композитор. Це ж алілуя, розспів (наспівує). У гімнах ніде такого немає! Це унікальний твір: це — гімн України, але в ньому є ознаки літургійного початку. У цьому гімні затонула якась пам'ять про літургію, про всеношну. У цьому простому наспіві немов дме вітер, немов гілки дерев співають".

Матеріали /Режим доступу/: http://nltu.edu.ua/index.php/component/k2/item/220-lisotekhniky-vkotre-vzialy-uchast-u-fleshmobi-z-vykonannia-derzhavnoho-himnu-ukrainy
https://www.032.ua/news/2329097/u-centri-lvova-sotni-ludej-spilno-vikonali-derzavnij-gimn-ukraini-foto-video
 Підготувала науково-технічна бібліотека

Матеріал підготовлено 12.03.2019р.

Контакти

Науково-технічна бібліотека НЛТУ

вул. Ген. Чупринки, 101, м.Львів, 79057

тел.: (032) 258-42-50

e-mail: library@nltu.edu.ua

Пропозиції та побажання просимо повідомляти нам на електронну адресу  Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

Top of Page