Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

catalog

КОРИСНІ ПОСИЛАННЯ

Корисні посилання

cover

 

Урочисте засідання Вченої ради Національного лісотехнічного університету України

Участь в урочистій церемонії взяли голова Вченої ради, перший проректор НЛТУ України, професор Микола Адамовський, ректор НЛТУ України, академік НАН України, д.екон.н., професор Юрій Туниця, президнт Університету сталого розвитку м. Ебрсвальде, д.географ.н., професор Вільгельм-Ґюнтер Фарзон, проректор з наукової роботи, д.с.-г.н., доцент Василь Лавний, проректор з науково-педагогічної виховної роботи та міжнародних зв’язків, доцент Микола Борис та директори ННІ: професорСтепан Миклуш, професор Ігор Ребезнюк, професор Володимир Маєвський, доцент Павло Динька, професори Володимир Голубець і Григорій Криницький.

Церемонію відкрив голова Вченої ради, перший проректор НЛТУ України, професор Микола Адамовський. Він зазначив, що в листопаді 2018 року Вчена рада нашого університету прийняла рішення про присвоєння почесного звання Doktoris Honoris Causa Національного лісотехнічного університету України президентові німецького Університету сталого розвитку м. Еберсвальде (ФРН), д. географ. н., професору Вільгельму-Ґюнтеру Фарзону та зачитав ухвалу Вченої ради університету. Опісля запросив для інавгураційної доповіді президента Університету сталого розвитку м. Еберсвальде, професора Вільгельма-Ґюнтера Фарзона.

«Щиро дякую за можливість і велику честь отримати почесне звання доктора Honoris Causa НЛТУ України. Наші два університети мають дуже тісний зв’язок. Основне гасло Лісотехнічного університету – “Жити в гармонії з природою”, а гасло  Університету сталого розвитку – “З природою для людей”. Обидва університети розвивалися з лісогосподарською спрямованістю. З часом, особливо тепер, вони  мають вплив на інші предметні області, однак завжди з ухилом на природу. Є багато захоплюючих паралелей між університетами. В останні роки постійно зростає співпраця у викладанні та дослідженні між Львовом та Еберсвальде. Чекаю на подальшу співпрацю, яка може привести до зміни світу», – наголосив Вільгельм-Ґюнтер Фарзон.

Микола Адамовський запросив до слова ректора НЛТУ України, академіка НАН України, професора Юрія Туницю. «Сьогодні об’єдналися львівський університет і університет м. Еберсвальде. Якщо об’єднаються й інші університети Європи та світу, якщо ми зуміємо на засадах екологічної економіки, міжнародного права і географічного детермінізму довести усю шкідливість, безглуздість, надлишковість «Північного потоку 2». Ми зробимо велику справу і одночасно покажемо на прикладі якою має бути нова людина – Homo Sapiens (людина розумна), а не людина економічна чи людина суто політична. Геополітичні інтереси не мають правити Європою та світом», – підкреслив Юрій Туниця.

Юрій Туниця наголосив на тісній співпраці Лісотехнічного університету та Університету сталого розвитку. Багато наших студентів вже пройшли вишкіл, практику в Німеччині, а частина студентів з Німеччини уже пройшли в нас стажування. Багато наших викладачів мають хороший європейський вишкіл і ця діяльність, порівняно невеликих університетів Європи, якраз підтверджує той політичний курс, який Україна взяла вже на сьогодні, причому вона його взяла волею народу.

Після виступу ректор НЛТУ України, професор Юрій Туниця вручив диплом Почесного доктора Національного лісотехнічного університету України президентові німецького Університету сталого розвитку м. Еберсвальде, професору Вільгельму-Ґюнтеру Фарзону. Усі присутні привітали новообраного Почесного доктора традиційним для українців і урочистим привітанням – піснею «Многая літа».
Завершилося засідання Вченої ради університету концертом, у якому взяли участь Народний ансамбль танцю «Полонина» НЛТУ України під керівництвом Оксани Коваль, дует викладачів НЛТУ України Нелі Лук’янчук та Марічки Щерб’як і учасники студії художнього слова.

Фотоальбом "Урочисте засідання Вченої ради університету з нагоди присвоєння Почесного звання Doktoris Honoris Causa президентові Університету сталого розвитку м. Еберсвальде (ФРН), доктору географічних наук, професору Вільгельму-Ґюнтеру Фарзону"

Урочисте засіда...
Урочисте засіда...
Урочисте засіда...
Урочисте засіда...
Урочисте засіда...
Урочисте засіда...
Урочисте засіда...
Урочисте засіда...
Урочисте засіда...
Урочисте засіда...
Урочисте засіда...
Урочисте засіда...
Матеріали /Режим доступу/: оригінал статті Відбулося урочисте засідання Вченої ради Національного лісотехнічного університету України

Контакти

Науково-технічна бібліотека НЛТУ

вул. Ген. Чупринки, 101, м.Львів, 79057

тел.: (032) 258-42-50

e-mail: library@nltu.edu.ua

Пропозиції та побажання просимо повідомляти нам на електронну адресу  Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

Top of Page