Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

catalog

КОРИСНІ ПОСИЛАННЯ

Корисні посилання

cover

 

Національний лісотехнічний університет України вдруге отримує пальму першості поміж вітчизняних університетів у всесвітньому рейтингу UI Green Metric (UI Green Metric World University Rankings)

certificate 2019За підсумками року, що минає, реалізовуючи на практиці гасло “AD NATURAM VIVERE DISCIMUS”, НЛТУ України вдалося покращити показники за більшістю із критеріїв – енергозбереження, поводження із відходами, використання водних ресурсів та транспорту.

Почесні друге та третє місце серед вітчизняних учасників рейтингу зайняли відповідно Сумський державний університет та Уманський національний університет садівництва (відповідно 208 та 409 місце в світовому рейтингу Green Metric).

До слова, партнер НЛТУ України – університет сталого розвитку Еберсвальде (Hochschule Fur Nachhaltige Entwicklung Eberswalde), цього року зайняв 193 місце у рейтингу.

Цьогорічними координаторами проекту рейтингування в НЛТУ стали Володимир Яркун – старший викладач кафедри ІТ, керівник центру веб-комунікацій та Уляна Павлюк – старший викладач кафедри економіки підприємства. Експертну допомогу надавали колеги із кафедри екологічної економіки Людмила Загвойська, Людмила Максимів та с.н.с. науково-дослідної частини Ігор Скольський. Спільними зусиллями було опрацьовано та проаналізовано потужний масив інформації за критеріями рейтингу та збагачено доказову базу показників сталості НЛТУ України.

Зазначимо, що участь в рейтингах дозволяє об’єктивно оцінити роботу університету і визначити його ступінь успішності серед інших вищих навчальних закладів.

Результати рейтингу UI Green Metric ґрунтуються на кількісних показниках, що дозволяють ранжувати університети таким чином, щоб між ними можна було проводити швидкі зіставлення за критеріями стійкості їх інфраструктури, діяльності, впливу на навколишнє середовище, комфортних умов і здорового способу життя, навчання і роботи для студентів та співробітників. Учасники мають змогу оцінити рівень своєї екологічної і природно-ресурсної бази, а також вагу компоненти сталого розвитку в навчальній та  науково-дослідній діяльності.

За матеріалами web-сайту НЛТУ України: http://nltu.edu.ua/index.php/home/novyny/item/591-1-v-ukraini

 

 

Контакти

Науково-технічна бібліотека НЛТУ

вул. Ген. Чупринки, 101, м.Львів, 79057

тел.: (032) 258-42-50

e-mail: library@nltu.edu.ua

Пропозиції та побажання просимо повідомляти нам на електронну адресу  Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

Top of Page