Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

catalog

КОРИСНІ ПОСИЛАННЯ

Корисні посилання

cover

 

Дистанційний доступ до платформи ScienceDirect

Національний лісотехнічний університет України отримав можливість дистанційно користуватися ресурсами (електронними книгами) мультидисциплінарної повнотекстової платформи ScienceDirect. 
Заявку до Державної науково-технічної бібліотеки України було подано Науково-технічною бібліотекою НЛТУ України з метою забезпечення можливості повноцінного використання ресурсу в умовах карантинних обмежень, а також на виконання умов, зазначених у листі Міністерства освіти і науки України від 16.04.2021 № 1/9-198.ScienceDirect

Відтепер науково-педагогічні працівники та співробітники НЛТУ України мають можливість працювати з ресурсами платформи ScienceDirect віддалено, за умови використання під час реєстрації корпоративної електронної пошти (…@nltu.edu.ua).

Міністерство освіти і науки України нагадує, що, відповідно до договору між Державною науково-технічною бібліотекою України та компанією Elsevier, українським закладам вищої освіти та науковим установам за рахунок бюджетних коштів до грудня 2021 року надано доступ ресурсів (електронних книг) мультидисциплінарної повнотекстової платформи ScienceDirect.
Таким чином, наукові і науково-педагогічні працівники ЗВО та наукових установ мають змогу використовувати у проведенні наукових досліджень понад 39 тис. електронних книг колекції All Access Books видавництва Elsevier. Крім того МОН України наголошує, що в умовах карантину також існує можливість дистанційного доступу до платформи ScienceDirect.

З детальною інформацію про роботу з базою даних ScienceDirect можна ознайомитися на сайті ДТНБ.

1200px Elsevier logo 2019.svgScienceDirect – повнотекстова база даних компанії Elsevier, яка містить 25% світових наукових публікацій з усіх галузей знань від понад 47 тис. впливових авторів.
На платформі представлені такі типи наукових видань як: електронні книги Elsevier (eBooks), книжкові серії (Book Series), довідкові видання (Handbook), навчальні посібники (Textbooks) тощо.
Серед переваг використання платформи ScienceDirect – зручний та інтуїтивно-зрозумілий інтерфейс, широко розповсюджені формати завантаження повних текстів (PDF і HTML) та наявність гіперпосилань на значну кількість науково-технічних і медичних статей на платформах інших видавництв.

Вебінари про роботу з базою даних ScienceDirect:

  1. Перші кроки у ScienceDirect
  2. Читання – це навчання
  3. Цікавій Варварі на базарі носа Не відірвали
  4. ScienceDirect – можливості у відкритому доступі

P.S. 490 закладів виявили бажання отримати доступ до платформи Web of Science та 492 заклади – до електронних книг на платформі ScienceDirect. Водночас 6 установ, визначених наказом МОН, автоматично під’єднано до аналітичної платформи SciVal.
За відомчим підпорядкуванням, найбільше заявок подали та отримали доступ установи Міністерства освіти і науки України та Національної академії наук України – 160 та 129 відповідно. Ще 50 – це установи Національної академії аграрних наук України, 26 – Міністерства охорони здоров’я України, 22 – Національної академії медичних наук України, 15 – Міністерства культури та інформаційної політики України тощо.
Нагадуємо, що досі триває приймання заявок на відкриття віддаленого доступу до ScienceDirect з використанням доменного імені установи.

Інструкція з налаштування віддаленого доступу до платформи ScienceDirect з використанням доменного імені установи

 

 

Інструкція користувача ScienceDirect від pan.bibliotekar

Контакти

Науково-технічна бібліотека НЛТУ

вул. Ген. Чупринки, 101, м.Львів, 79057

тел.: (032) 258-42-50

e-mail: library@nltu.edu.ua

Пропозиції та побажання просимо повідомляти нам на електронну адресу  Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

Top of Page