Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

catalog

КОРИСНІ ПОСИЛАННЯ

Корисні посилання

cover

 

Шкляр В. Треба спитати у Бога

Шкляр, В. Треба спитати у Бога: новели, есеї, спогади /В. Шкляр. – Харків : Клуб Сімейного Дозвілля, 2019. – 315 с.

Shklur VЦя збірка містить новели та оповідання Василя Шкляра, написані переважно у 1970- х роках. Цікаві колоритні характери, захопливі події та спостереження за людськими вчинками занурюють нас у самобутній світ раннього Шкляра. До книжки також увійшли неординарні, напрочуд відверті спогади автора про видатних письменників, з якими він був у дружніх взаєминах. Розлоге інтерв’ю зі Шклярем, яке взяв у нього В’ячеслав Кириленко, — це своєрідна автобіографічна повість автора «Чорного Ворона», яка проливає світло на його життя, творчість, у тому числі й на літературний доробок, представлений у цій книжці

Рецензії на книгу.
Богдан Юрьевич.Оценка: 5 /Режим доступу: https://bookclub.ua/ru/catalog/books/pop/treba-spitati-u-boga/
"Що відбувається коли у письменника є контракт з видавництвом, але він кілька років нічого не пише? Правильно, виходить збірка ранніх робіт автора і в додачу різні інтерв'ю. З раннім Шклярем я познайомився у напів збірці Чорне Сонце, де половина книги це сам твір, а половина ранні роботи автора. Ранній Шкляр наївний, творча майстерність в нього звичайно ще кульгає, іноді розповіді здаються бутафорськими й просто абсурдними, начебто писані десь від нудьги на парах, почасти це історії з життя... Для шанувальників автора піде — для всіх інших не рекомендую. Спочатку ознайомтеся з Чорним Вороном, Трощею, Марусею. А там, якщо авторський стиль написання сподобається — сміливо купуйте дану книгу."

vasyl shklyarПро автора: Його називають "батьком українського бестселера". Кожен його роман отримує епітет як не "культовий", то "скандальний". Кожен його вислів розбирають на цитати, а кожен вчинок (чого варта тільки відмова від Шевченківської премії через міністра Табачника чи принципова відмова від перекладу "Чорного Ворона" російською) обговорюють ще багато років по тому...
Василь Шкляр — один з найвідоміших письменників сучасної України. Успіх романів Шкляра приголомшливий: відзнаки, премії, гран-прі, неодноразові перевидання та переклади. Шкляр є лауреатом багатьох літературних премій, але чи не найдорожча з них — народна Шевченківська, яку автор отримав після того, як 2011 року відмовився прийняти з рук злочинної влади присуджену йому Національну премію імені Тараса Шевченка. Романи Шкляра постійно перебувають у лідерах продажу, окремі з них незабаром побачать своє втілення на кіноекранах.
Народився  він 10 червня 1951 року на Черкащині. Закінчив філологічний факультет Київського університету імені Тараса Шевченка. У Єреванському університеті вивчав вірменську мову та літературу. Тривалий час працював журналістом, був головним редактором видавництва «Дніпро», заступником голови Національної спілки письменників України. 
Автор багатьох книг, зокрема романів «Тінь сови», «Ностальгія», «Ключ», «Елементал», «Кров кажана», «Чорний Ворон (Залишенець)», «Маруся», «Чорне Сонце», «Самотній вовк», «Троща». Володар багатьох вітчизняних та міжнародних премій. Його твори перекладено англійською, словацькою, болгарською, вірменською, португальською та іншими мовами.

Матеріали /Режим доступу станом на 04.09.2020/: 
https://bookclub.ua/catalog/books/pop/treba-spitati-u-boga
https://mybook.ru/author/vasil-shklyar/citations/?page=3
https://bookclub.ua/ru/catalog/books/pop/treba-spitati-u-boga
http://bibl-ostr.ucoz.ua/news/vasil_shkljar_pismennik_jakomu_e_shho_skazati/2020-06-10-798
https://www.livelib.ru/author/299744/latest-vasil-shklyar
https://nashformat.ua/authors/vasyl-shklyar-books
https://www.livelib.ru/book/1003219460-treba-spitati-u-boga-noveli-eseyi-spogadi-vasil-shklyar 
https://bookclub.ua/ru/catalog/books/pop/treba-spitati-u-boga

Підготувала Науково-технічна бібліотека
Абонемент художньої літератури:
провідний бібліотекар Федорак Н.;
Відділ інформаційних технологій і комп'ютерного забезпечення:
бібліотекар Гордійчук Х.

Матеріал підготовлено  04.09.2020 р.

 

Контакти

Науково-технічна бібліотека НЛТУ

вул. Ген. Чупринки, 101, м.Львів, 79057

тел.: (032) 258-42-50

e-mail: library@nltu.edu.ua

Пропозиції та побажання просимо повідомляти нам на електронну адресу  Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

Top of Page