Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

catalog

КОРИСНІ ПОСИЛАННЯ

Корисні посилання

cover

 

3 березня – Всесвітній день письменника

 

 Сім захоплюючих книг про літераторів

  • Таємне вікно, секретний сад, Стівен Кінг King

    Ірраціональний кошмар був професією Морта Рейні - важко змусити автора романів жахів чогось злякатися... важко, але можна. І тепер липка павутина страху все щільніше обплутує письменника, бо він усвідомлює, що поступово, крок за кроком, перетворюється на безжального монстра-вбивцю... персонажа, якого сам же і придумав. Зло, назване по імені, оживає і починає свою криваву справу...

 

  • Пироги і пиво, або Скелет у шафі, Сомерсет Моем Пироги і пиво, або Скелет у шафі, Сомерсет Моем

    Пироги і пиво, або Скелет у шафі - один з найвідоміших романів Моема. Одразу ж після виходу в світ читачі і критики одностайно віднесли його до числа кращих творів письменника. Це саркастична розповідь про літературне довгожительство британських авторів. У центрі роману - доля талановитого письменника та його дружини на тлі літературного середовища того часу

 

 

  • Хай живе фікус! Джордж Оруелл Orwell

    Роман автора знаменитої антиутопії 1984, багато в чому автобіографічний. Головний герой, талановитий і невизнаний поет, зневажає матеріальне благополуччя і вульгарність буденного життя, символом якої служить фікус.
    Тільки любов змушує його зрозуміти, що крім високого мистецтва існують прості радості, а в прагненні заробити гроші немає нічого ганебного.

 

 

  • Гра Ангела, Карлос Руїс Сафон angels

    Дивна історія Давида, молодого журналіста з Барселони, якому таємничий видавець замовляє якусь Книгу...Чим не спосіб прославитися для людини, яка перетворила твір друга в шедевр, але не зуміла написати власний шедевр, втратив кохану жінку і вмирає від невиліковної хвороби?

    Але всі, хто намагався написати Книгу до Давида, вже загинули при загадкових обставинах. Чому це сталося? Чому це продовжує відбуватися?

 

  • Ожинове вино, Джоан Харріс Blackberry wine

Джей Макінтош, письменник, який не пише, безнадійно застрягши в минулому, знаходить шість пляшок домашнього вина, які дивом збереглися з часів його дитинства, про яке він згадує з гострою ностальгією, насолодою і гіркотою.

Дивакуватий старий садівник, назавжди перевернув життя Джея, а потім зник без сліду, створивши вино, яке перевертає життя. Пошук себе, свого місця у світі, свого загубленого таланту, жене Джея геть з Лондона до Франції, де він знаходить те, що, здавалося, було навіки втрачено.

             

  • Світ очима Гарпа, Джон Ірвінгirving

Світ очима Гарпа - кращий роман Джона Ірвінга, удостоєний національної премії. Головний його герой - талановитий письменник, твори якого, реалістичні й абсурдні, вплетені в тканину роману, що робить розповідь яскравою і захоплюючою.

 

               

 

  • Області темряви, Алан ГліннGlynn

Якшо вам пропонують таблетку, яка повинна зробити вас багатим і знаменитим, - не забудьте запитати про побічні ефекти. Уявіть, що ваш мозок функціонує на надвисокій потужності, використовуючи ресурси організму на повну.

Письменник-невдаха Едді Спінола здатний на це - тому що він відкрив для себе маленьку білу пігулку під назвою МДТ-48. Цей творчий наркотик, свого роду віагра для мозку, змінює все його життя.

 

 

Матеріали http://nv.ua/ukr/style/art/vsesvitnij-den-pismennika-sim-zahopljujuchih-knig-pro-literatoriv-739431.html
http://clsgvsesvitniidenpoeziiipismennika.blogspot.com/

Підготувала науково-технічна бібліотека

           

Контакти

Науково-технічна бібліотека НЛТУ

вул. Ген. Чупринки, 101, м.Львів, 79057

тел.: (032) 258-42-50

e-mail: library@nltu.edu.ua

Пропозиції та побажання просимо повідомляти нам на електронну адресу  Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

Top of Page