Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

catalog

КОРИСНІ ПОСИЛАННЯ

Корисні посилання

cover

 

22 березня – Всесвітній день водних ресурсів

Ми будуємо міста й села біля води, ми відпочиваємо біля води, ми використовуємо воду у виробництві. Наша економіка побудована на використанні води і продукція, яку ми купуємо або продаємо, так чи інакше складається з води. Повсякденне наше життя побудовано на воді і створено з води.
Без води, що оточує нас,  наше життя було б неможливим.
На сьогодні понад 665 мільйонів людей мають потребу у питній воді. Вони мусять витрачати чимало часу, стояти в чергах, або долати значні відстані (здебільшого пішки), аби забезпечити себе на декілька днів водою. Основне завдання збереження води полягає в тому, щоб знизити втрати води і збільшити обсяги переробки. На сьогодні понад 80 відсотків стічних вод потрапляють у ґрунт, здійснюючи негативний вплив на довкілля. Необхідно поліпшувати системи збору та очистки стічних вод. Важливо також дбайливо й економно витрачати воду для захисту навколишнього середовища і водних ресурсів. Шостою ціллю в галузі сталого розвитку (забезпечення наявності і раціонального використання водних ресурсів і санітарії для всіх до 2030 року) включає завдання скоротити втрати води, яка може бути утилізована і збільшити обсяги переробки і очищення води.
В наш час через ігнорування природоохоронних підходів до господарювання і використання водних ресурсів має негативний вплив людської діяльності і проявляється повсюдно. Часто економічні та споживацькі підходи до використання природних ресурсів переважають над екологічними і навіть над здоровим глуздом. Широкого розмаху набуло будівництво на берегах водойм, інтенсивно продовжується їх забруднення стічними водами, тим самим річки та озера втрачають здатність до самоочищення. Все це впливає на якісний стан водних ресурсів.
Тому кожен з нас повинен зробити якусь маленьку добру справу для збереження, охорони та відтворення водних ресурсів. Хтось з Вас вчасно закриє кран на кухні чи у ванній кімнаті й тим самим збереже десяток літрів чистої води, інший – викине випиту пляшку води не в річку, а в спеціальний сміттєвий контейнер, а дехто навіть очистить джерело, яке повністю замулене і може просто пересохнути спекотним літом. А що саме зробити Вам, хай підкаже Вам серце. Не відмовляйтесь від добрих справ, адже все що Ви зробите повернеться Вам сторицею. Не будьте байдужими, не будьте осторонь.

БЕРЕЖІТЬ ВОДУ – ПІКЛУЙТЕСЯ ПРО МАЙБУТНЄ!

У приміщенні інформаційно-бібліографічного відділу розміщена книжкова виставка "Аква Віта: захисти і зберегти", на якій представлені документи з фонду бібліотеки. А також, на сайті опублікована віртуальна виставка ’’AQUA VITA: захисти і збережи’’ Водні ресурси - фактор стабільного розвитку країни"(http://bots.nltu.edu.ua/index.php/resursy-biblioteky/virtualni-vystavky/berezen-2017/aqua-vita). Для пошуку інших видань цієї тематики радимо скористатися електронним каталогом бібліотеки (http://ecb.nltu.edu.ua/) та картковими каталогами у приміщенні бібліотеки.

 

Джерело: http://acc.cv.ua/svit/20455-sogodni-vsesvitnij-den-vodnikh-resursiv. Сайт http://acc.cv.ua/
http://buvrtysa.gov.ua/newsite/?p=1324. Сайт http://buvrtysa.gov.ua/
Підготувала науково-технічна бібліотека

Контакти

Науково-технічна бібліотека НЛТУ

вул. Ген. Чупринки, 101, м.Львів, 79057

тел.: (032) 258-42-50

e-mail: library@nltu.edu.ua

Пропозиції та побажання просимо повідомляти нам на електронну адресу  Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

Top of Page