Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

catalog

КОРИСНІ ПОСИЛАННЯ

Корисні посилання

cover

 

Всеукраїнський день бібліотек ‒ наше спільне свято!

Poster ULA 09 2021Привітання Президентки ВГО Українська бібліотечна асоціація

Друзі! 30 вересня у всіх, хто любить бібліотеки, Свято – Всеукраїнський день бібліотек!

Ми любимо магію цифр, тому одразу помічаємо як 30 вересня перегукується з 30 роками відновлення Незалежності України. Певно, що цього року це лише збіг цифр. Але це привід, щоб ще раз нагадати кожному з бібліотекарів, владі, бізнесу, громаді ‒ наскільки важливі бібліотеки для Незалежності України.   

Бо що є запорукою незалежності держави? Окрім розвинених і сталих державних і громадянських інститутів та грамотної і послідовної державної політики, це – спроможні та самозарадні незалежні громади й спільноти, в яких живуть та діють освічені, інтелектуальні, критично мислячі, патріотичні, громадсько активні та громадянсько відповідальні незалежні люди.

Я переконана, що саме бібліотеки активно сприяють цьому! Саме бібліотеки є тими місцями, де кожен може розвивати себе та свою особисту незалежність. Саме бібліотеки є надійними партнерами місцевої влади у розвитку незалежності громад. Саме бібліотеки є ефективним інструментом у реалізації державної політики, яка безпосередньо впливає на відстоювання та збереження незалежності держави. То ж кожен, хто щодня приходить у бібліотеку на роботу, хто допомагає бібліотекам, хто підтримує окрему бібліотеку в селі чи місті, хто підтримує всі бібліотеки, відстоюючи їх перед владою та у владі, кожен, у чиєму житті є бібліотека, про яку він може сказати "моя", є співтворцем незалежності через співтворення бібліотек. Бібліотек як сучасних відкритих просторів для навчання упродовж життя, просторів для цікавих подій та зустрічей, просторів для натхнення, просторів для спілкування.

Саме такі бібліотеки з комфортним і привабливим простором, із новою літературою, з сучасними технологіями, з привітними й обізнаними бібліотекарями – те місце, де кожен, хто приходить зі своїм питанням, може знайти на нього відповідь. Недаремно у 2021 році девіз Української бібліотечної асоціації – «Бібліотека – твоя точка опори!». Адже саме в бібліотеках кожен може віднайти її, свою точку опори. Сюди приходять за книжками, посидіти в інтернеті, отримати нові знання й освоїти нові вміння, попрацювати над проєктами, розважитися, поспілкуватися з друзями, сплатити за комунальні послуги, зустрітися з бізнес-партнерами і просто побути наодинці й подумати. Сучасні бібліотеки незамінні для розвитку та віднайдення себе у професії, для особистого розвитку й творчості, для народження нових ідей та їхньої реалізації, для емоційної та психологічної рівноваги, для мрій та їхнього здійснення.

Бібліотека ‒ місце, де сходяться минуле з теперішнім та майбутнім. Бібліотеки не лише творять «пам'ять» людства, нації, держави, спільнот, людей ‒ бібліотеки творять майбутнє успішних незалежних людей, спільнот, держави, нації, людства!

То ж вітаю всіх бібліотечних людей зі Святом! Бажаю нам усім, щоб кожна бібліотека в Україні була сучасною! А це залежить від нас з вами: від влади, від бізнесу, від громади і насамперед ‒ від активних бібліотекарів! 

Щиро
Оксана Бруй
Президентка ВГО Українська бібліотечна асоціація

 

Контакти

Науково-технічна бібліотека НЛТУ

вул. Ген. Чупринки, 101, м.Львів, 79057

тел.: (032) 258-42-50

e-mail: library@nltu.edu.ua

Пропозиції та побажання просимо повідомляти нам на електронну адресу  Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

Top of Page