Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

catalog

КОРИСНІ ПОСИЛАННЯ

Корисні посилання

cover

 

Година Землі. Вимкни світло, злови звязок з Землею!

Вже протягом 10 років ми гуртом вимикаємо світло на Годину Землі...і продовжуємо вимикати його кожного разу, коли виходимо з кімнати. Натхнення однієї години, що є символом природоохоронного руху по всьому світу, дає нам сили діяти протягом року. Як океан з крапель, з невеликих щоденних дій складаються рішення екологічних проблем. 

Цього року хвиля Години Землі прокотиться світом 24 березня 2018 року. ​​Тема цьогорічної кампанії – Connect2Earth (“Злови зв'язок з Землею”) – підкреслює, що люди почали втрачати зв’язок з планетою, який нам так потрібно відновити. Природа дає нам не тільки естетичну насолоду, але й послуги та багатства, без яких неможливо уявити наше життя - чисту воду та повітря, регуляцію клімату, їжу, ресурси та багато іншого.  

Чому біорізноманіття?

flyer eh18Популяції диких тварин вже істотно скоротилися, і прогнозоване подальше скорочення до 67% до кінця поточного десятиліття. Найпоширенішою загрозою для більшості видів є втрата та занепад їхнього середовища існування. Саме тому цьогорічна Година Землі сфокусується на збереженні біорізноманіття на планеті. Подія закличе тисячі людей, котрі її підтримують, негайно звернути увагу суспільства на втрату біорізноманіття на всіх континентах.

Разом із простим вимкненням зайвого обладнання на одну годину Всесвітній фонд закликає і до більш масштабних дій.
Зокрема:

  • - у Колумбії закликатимуть владу припинити вирубку лісів до 2020 року;
  • - Французька Полінезія збирається захистити 5 мільйонів м2 морських територій задля збереження морської екосистеми;
  • - у Гватемалі люди підтримують голосами проект щодо резервування води;
  • - в Індії закликатимуть до екологічно сталого стилю життя;
  • - у Непалі колеги із WWF мобілізують сили, щоб зробити чистим транспорт, який працюватиме від відновлюваних джерел енергії.

«Година Землі»: львів’ян закликають вимкнути світло 24 березня з 2030 до 2130  

Година Землі – це міжнародна акція, фактично екологічний флешмоб, який відбувається вже у понад 7 тис міст всього світу. Акція має вже 11 років, вона розпочалась в Австралії. Суть акції, що у кожній країні за місцевим часом о 2030 24 березня згаснуть найвідоміші будівлі. Це є символом Години землі, привернення уваги до стану нашої планети і потреби збереження природного біорізноманіття. Дуже приємно, що Львів долучається до цієї акції, загалом в Україні понад 70 інших міст підтримали акцію. Цю акцію підтримують і школи, і бізнес-організації, і ресторани, і просто люди.

У Львові з 20.30 до 21.30 шість великих об’єктів, які завжди підсвічуються, згаснуть. Мова йде про Ратушу, Собор Юра, вежу на Високому замку, а також три великі церкви – костел Івана Хрестителя, церква Миколая і Катедра.

Звертаємось і закликаємо кожного зробити невеличкий крок: вимкнути освітлення в офісі, квартирі чи іншій локації. Питання стоїть не в тому, зробити це чи не зробити, питання стоїть у тому, що воно нам дасть. А насправді воно дає нам змогу зберегти ресурси, а також показати – у нас є розуміння, що природу потрібно берегти!

Науково-технічна бібліотека долучається до Години Землі 2018 та висловлює свою підтримку руху за майбутнє Планети! 

Вмикай свою силу та покажи, що українці піклуються про природу своєї країни!

Матеріали (Режим доступу): http://wwf.panda.org/uk/our_work/ecoeducation/campaigns/eh18/
https://24tv.ua/ukrayina_tag1119

http://lviv1256.com/news/hodyna-zemli-lviv-yan-zaklykayut-vymknuty-svitlo-24-bereznya-z-20-30-do-21-30/
Підготувала науково-технічна бібліотека

Матеріал підготовлено 21.03.2018р.

Контакти

Науково-технічна бібліотека НЛТУ

вул. Ген. Чупринки, 101, м.Львів, 79057

тел.: (032) 258-42-50

e-mail: library@nltu.edu.ua

Пропозиції та побажання просимо повідомляти нам на електронну адресу  Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

Top of Page