Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

catalog

КОРИСНІ ПОСИЛАННЯ

Корисні посилання

cover

 

Храмове свято в студентському храмі св. Володимира НЛТУ України

28 липня 2011р. храм був освячений Високопреосвященнішим Архієпископом Львівським Кир Ігорем. Настоятелем храму був призначений капелан Національного лісотехнічного університету України о.Богдан Кулик. Покровителем храму обрали Київського князя Володимира Великого, який як нам відомо, охрестив Київську Русь. Саме в день Рівноапостольного Володимира Великого, князя Київського, святкують храмовий празник.Church of the Apostolic Prince Vladimir

Зародження діяльності Центру студентського капеланства, який за завдання ставить собі душпастирську опіку студентської молоді м. Львова, дало поштовх будівництву студентських храмів. Для потреб студентської молоді Національного лісотехнічного університету України повстає храм рівноапостольного князя Володимира. Храм був побудований в 2011р. в пам’ять головного архітектора м. Львова Володимира Швеця.

Попри нетривалий час функціонування, храм Володимира за свою особливість був зауважений на найвищому рівні. 10 серпня 2012р. Міністерство регіонального розвитку будівництва та житлово-комунального господарства України нагородило храм Дипломом ІІ ступеня, як переможець конкурсу на кращі будинки і споруди, збудовані та прийняті в експлуатацію на території України в 2011р. у номінації “Культові споруди”.

SAM 2832Ікона – цінний духовний дарунок.
Напередодні тривожних подій у 2013 р. матері, жінки, дружини (працівники Науково-технічної бібліотеки НЛТУ України) у передчутті небезпеки за долю України, у день церковного свята Віри, Надії, Любові та СофіїВсеукраїнського дня бібліотек (30 вересня) офірували храму Рівноапостольного князя Володимира (Студентський храм Св. Володимира) ікону Матері Божої Неустанної Помочі про відвернення лиха від нашого українського народу. 
Копію ікони Матері Божої Неустанної Помочі написав львівський іконописець п.Іван Климочко.
Ця ікона є найбільш чудотворною у всьому світі, ікону обдарив Бог надзвичайною чудодійною силою, бо не тільки сама старовинна ікона Божої Матері Неустанної Помочі має чудодійну силу, але теж чудесну силу мають і всі вірні Її копії.З нею, а також з її копіями пов`язують чисельні чуда. Заохочуємо усіх молитися до Богородиці Неустанної Помочі, бо «ще не чувано ніколи, щоб вона не помогла». Вона оберігає нас та опікується, бо: "Всі чують, всі пізнали що то Чудотворна Мати, хто приходить — не відходить без святої благодатні"Icon 10

Student Church of St. Vladimir 1"Хресту Твоєму поклоняємося..."(храм врятований від підпалу в 2014 р.).
Невідомі в ніч з 28 на 29 квітня 2014 р. підпалили студентський храм св. Володимира УГКЦ, розташований у студентському містечку Національного Лісотехнічного Університету України у м. Львові, вул. Природня, 8а. Про це на своїй -сторінці у Фейсбук повідомив о.Степан Сус. За словами настоятеля храму, студентського капелана о. Богдана Кулика, на місці підпалу знайшли обгорілу пластикову пляшку та кусок ганчірки, земля просякла пальним. Пожежу помітив таксист, орієнтовно о 4 годині ранку. Обгоріла ліва сторона храму. Храм вдалось врятувати. 

Так як храм був збудований для забезпечення духовних потреб студентів, його розташування дуже добре цьому сприяє, оскільки він розташований в безпосередній близькості від гуртожитків Національного лісотехнічного університету України. Щодо самого душпастирського служіння, то кожного дня служиться Божествена Літургія. При храмі діє релігієзнавчий гурток. Кожного вівторка і середи відбуваються богословські зустрічі зі студентами. Кожної п’ятниці відбувається молитовна зустріч спільноти “Матері в молитві” де в особливий сосіб молимося за мир в Україні. Храм Володимира протягом цілого тижня є відчинений для молитви всіх бажаючих.

 Храмовий празник в студентському храмі св. Володимира НЛТУ України

Сонячного ранку церковні дзвони храму св. Володимира покличуть до святині студентську молодь, наукову еліту та парафіян на святкування храмового празника. Саме 28 липня християни святкують День рівноапостольного князя Володимира, якого обрали покровителем студентського храму Національного лісотехнічного університету України.
 
 

Матеріали /Режим доступу станом на 25.07.2022р./: 
http://olha-church.org.ua/web/page/u-lvovi-namagalisja-spaliti-studentsku-cerkvu

https://map.ugcc.ua/view/3039-studentskyy-hram-rivnoapostolnogo-knyazya-volodymyra-m-lviv
https://nltu.edu.ua/index.php/home/rektorat-nd/item/747-28-lypnia-bozhestvenna-liturhiia-u-studentskomu-khrami-sviatoho-volodymyra/747-28-lypnia-bozhestvenna-liturhiia-u-studentskomu-khrami-sviatoho-volodymyra
сторінка у Фейсбуці настоятеля храму Богдана Кулика: https://www.facebook.com/kulyk.b 
https://www.ihtis.com.ua/2014/02/ikona-materi-bozhoi-neustannoi-pomochi.html

Підготувала Науково-технічна бібліотека НЛТУ України
світлини з вебресурсу

Матеріал підготовлено 25.07.2022р.

Контакти

Науково-технічна бібліотека НЛТУ

вул. Ген. Чупринки, 101, м.Львів, 79057

тел.: (032) 258-42-50

e-mail: library@nltu.edu.ua

Пропозиції та побажання просимо повідомляти нам на електронну адресу  Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

Top of Page