Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

catalog

КОРИСНІ ПОСИЛАННЯ

Корисні посилання

cover

 

Українська нація ніколи не віддасть своєї незалежності. 28 липня - День Української державності

Statehood DayДержави стоять не на династії, а на внутрішній єдності та силі народу /Олена Теліга/

День Української Державності відзначається щорічно 28 липня (Указ Президента України від 24.08.2021 № 423).  Пам’ятна дата акцентує на спадкоємності сучасної України від Давньоруської держави Володимира Великого з її столицею у Києві. Саме тому для Дня Державності була обрана дата 28 липня, коли в Україні також відзначають День Хрещення Київської Руси-України. Відзначаючи День Української Державності та поширюючи інформацію про тривалу історію державних утворень українців на наших землях, ми також протидіємо російській дезінформації та пропаганді, яка силкується зобразити Україну штучним формуванням.

"У час такої жорстокої війни, на шостому її місяці. Після восьми років війни на Донбасі. Але відзначимо. Попри все. Бо українців не зламати. Після всього, що пройшов наш народ, після всього, чого ми навчилися за століття, українці ніколи не віддадуть незалежності.
Тож не розслабляємось і, як і кожного дня протягом пʼяти місяців, робимо все, щоб завдати ворогу якнайбільших втрат і щоб зібрати для України якнайбільше підтримки.
Цього тижня будуть важливі візити наших партнерів, будуть важливі переговори, а найголовніше – буде подальше просування українських позицій. На фронті, в дипломатії і в економіці.
Я вдячний усім, хто захищає державу! І бажаю всім нам, усім українцям, результативного нового тижня."
резидент України Володимир Зеленський/

Інформаційні матеріали Українського інституту національної пам’яті до Дня Української Державності

Зміст
Що таке День Української Державності?
Тисячолітній спадок державності
Етапи українського державотворення
Спадкоємці Володимирового тризуба

proyekt2507 1024x512 День Української Державності: запущено важливий інформаційний проєкт — #не_фейки_а_факти
Знімаємо гриф "СЕКРЕТНО" з проєкту, що ми готували у рамках заходів з нагоди відзначення Дня Української Державності ????????
#не_фейки_а_факти - саме так назвали, адже важливо отримувати саме достовірну інформацію, а не ті інформаційні фейкові вкидити від російської федерації, що знецінюють нашу багатовікову історію, здобутки та українських героїв на різних фронтах.
Запрошуємо всіх долучитися до такого важливого проєкту та викладати відео у мережі "Фейсбук" з #не_фейки_а_факти у якому розповідати цікаві підтверджені факти про історичні події вашої місцевості, що засвідують наше давнє існування, громадських і культурних діячів, що своєю працею сприяли утвердженню та розвитку Української Держави.
 
 
Підготовлено за матеріалами з відкритих джерел

Контакти

Науково-технічна бібліотека НЛТУ

вул. Ген. Чупринки, 101, м.Львів, 79057

тел.: (032) 258-42-50

e-mail: library@nltu.edu.ua

Пропозиції та побажання просимо повідомляти нам на електронну адресу  Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

Top of Page