Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

catalog

КОРИСНІ ПОСИЛАННЯ

Корисні посилання

cover

 

Бібліотечний марафон «Бібліотека і війна: тримаємо стрій!», 30 вересня 2022 р.

Російська література в публічних бібліотекаахНаціональна бібліотека України імені Ярослава Мудрого та ВГО Українська бібліотечна асоціація запрошують долучитися 30 вересня 2022 року до онлайнового бібліотечного марафону «Бібліотека і війна: тримаємо стрій!».

ПРОГРАМА

Бібліотеки України в умовах повномасштабної російської агресії не лише не припинили свою діяльність, а й згуртувались та мобілізували всі наявні ресурси задля надання волонтерської, соціальної, психологічної та інформаційної підтримки тим, хто цього потребує.

Під час марафону будемо говорити про бібліотеки не з точки зору проблем, а з точки зору потенціалу, а саме:

  • втрати бібліотек через російську збройну агресію,
  • волонтерський рух, підтримку ВПО та переселенців за кордоном,
  • зміни у роботі бібліотек, спричинені російською збройною агресією,
  • перспективи і майбутнє по війні.

Марафон проходитиме онлайн на платформі Zoom з одночасною трансляцією на каналі НБУ ім. Ярослава Мудрого в YouTube та на фейсбук-сторінках Науково-методичного відділу НБУ імені Ярослава Мудрого і ВГО Українська бібліотечна асоціація.

Контакти організаторів:

  • Наталя Розколупа, заступник генерального директора з наукової роботи НБУ ім. Ярослава Мудрого (0679689528)
  • Світлана Кравченко, завідувач науково-методичного відділу НБУ ім. Ярослава Мудрого (0993934479;  Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її. Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її. )  
  • Програма онлайнового бібліотечного марафону буде оприлюднена згодом.
  • Анонсуємо виступ на тему «Як стати бібліотекою року?», який включено до програми Бібліотечного марафону з 14:00 до 15:00.
  • Доповідачка: Катрін Штрот, керівниця міської бібліотеки, м. Падеборн, Німеччина
  • За підтримки Goethe-Institut в Україні  та ВГО Українська бібліотечна асоціація

LibMarathon GI 2022Катрін Штрот після закінчення школи отримала професію фахівця зі збуту й постачання в компанії Benteler AG у м. Падеборні, згодом працювала там у підрозділі забезпечення якості, після чого розпочала навчання у спеціалізованій вищій школі бібліотечної та документаційної справи у м. Кельні.

У рамках отримання другої вищої освіти у м. Штуттгарті, вона опанувала спеціальність фахівчині-бібліотекарки в галузі музичних творів, після чого працювала бібліотекаркою в міській бібліотеці Кельна. Там вона опікувалася насамперед такими питаннями, як музика, проведення виставок та інтернет-тренінги.

1999 року пані Катрін стала заступником керівника медіабібліотеки у м. Кельні. У вересні 2000 року перейшла до міської бібліотеки в Падеборні, де стала керівником автоматизованої бібліотечної інформаційної системи. У Падеборні, відомому своїми центрами сучасних технологій, її робота полягає передусім у розбудові інноваційних технічних і цифрових пропозицій для бібліотек. Поруч із дипломною роботою, присвяченою застосуванню секвенцій відеокадрів, вона має публікації у спеціалізованих журналах.

Міська бібліотека Падеборна вже багато років вирізняється послідовним використанням у своїй роботі найсучасніших технологій. У ній цифрові підходи, сталість та інновації поєднуються із пропозиціями, потрібними громадянам. Саме тому вона є важливою установою міста Падеборна, яке традиційно є розвиненим у технологічному плані й виступає першопрохідцем цифровізації в регіоні Оствестфален-Ліппе.

Особливістю цієї міської бібліотеки є те, що вона працює без персоналу. Мешканці міста самі наповнюють бібліотеку змістом. Вони можуть запропонувати проведення заходів, запросити друзів на каву на честь дня народження тощо. Тобто це – в усіх сенсах публічна бібліотека, повністю відкрита для мешканців міста. 

Контакти

Науково-технічна бібліотека НЛТУ

вул. Ген. Чупринки, 101, м.Львів, 79057

тел.: (032) 258-42-50

e-mail: library@nltu.edu.ua

Пропозиції та побажання просимо повідомляти нам на електронну адресу  Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

Top of Page