Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

catalog

КОРИСНІ ПОСИЛАННЯ

Корисні посилання

cover

 

Skovoroda-week: Тематичний тиждень / Тиждень Григорія Сковороди

3-18 грудня 2022 року в українській Вікіпедії проходитиме тематичний тиждень Григорія Сковороди — одного з найвідоміших українських філософів-містиків, богословів, поетів та педагогів. У межах проєкту створюємо та покращуємо статті про будь-які пов'язані із Сковородою теми — його твори, аспекти його біографії, його культурна та філософська спадщина тощо.Skovoroda week

Тиждень проводять громадська організація «Вікімедіа Україна» та Університет Григорія Сковороди в Переяславі. Активні учасники й учасниці отримають сувеніри від організаторів.

Ідея проєкту
В умовах відзначення 300-річчя з дня народження Григорія Сковороди увага до цієї постаті зростає з кожним днем. В українській Вікіпедії теми пов'язані з науковою та літературною спадщиною та віхами життя Григорія Сковороди розкриті недостатньо. При цьому Григорій Савич — видатний філософів та педагог, постать якого є символом української (русинської) культурної спадщини.
Запрошуємо всіх любителів культурної та філософської спадщина українського генія в межах Тижня заповнити прогалини із представлення творчості та особистості письменника. Ви можете започаткувати і покращувати пропоновані статті зі списків, або пропонувати інші теми, пов'язані з Григорієм Сковородою.

Умови та призи

  • Сувеніри від організаторів отримають усі активні учасники й учасниці конкурсу — ті, хто створять чи суттєво поліпшать принаймні три статті (за умови дотримання усіх ключових правил Вікіпедії, зокрема відсутності у внеску порушення авторських прав, невичитаного машинного перекладу, статей без джерел тощо).
  • Також передбачені додаткові відзнаки для авторів «добрих» та «вибраних» статей (допрацювати і номінувати статтю потрібно до 20 грудня включно; конкретного дедлайну для власне отримання цього статусу немає).
  • На сторінки обговорення створених і поліпшених статей додавайте шаблон {{Skovoroda-week}}. Це обов'язково для того, щоб організатори помітили та врахували ваш внесок.
Базові вимоги до статей
  • Текст статей не може містити невичитаний машинний переклад;
  • Вікіпедія — це енциклопедія. Тому усі статті повинні мати енциклопедичний характер;
  • Вікіпедія не дозволяє плагіату. Тому статті повинні містити текст, сформований власне учасником чи учасницею, і не порушувати авторські права;
  • статті не повинні містити грубих порушень інших правил Вікіпедії.

Щоб дізнатися більше про алгоритм створення статті і правила Вікіпедії, скористайтеся довідковою сторінкою та/або Майстром створення статей.

За матеріалами ВікіпедіЯ: Вільна енциклопедія: Режим доступу: https://uk.wikipedia.org/w/index.php?curid=4734189&fbclid=IwAR2Ec4iB6pB4Ry5xv9rDCIh6S2spyS80V5DsSL5URvl36SSuYtKywR7Sx-k

Контакти

Науково-технічна бібліотека НЛТУ

вул. Ген. Чупринки, 101, м.Львів, 79057

тел.: (032) 258-42-50

e-mail: library@nltu.edu.ua

Пропозиції та побажання просимо повідомляти нам на електронну адресу  Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

Top of Page