Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

catalog

КОРИСНІ ПОСИЛАННЯ

Корисні посилання

cover

 

«Міцніші за сталь, запекліші за вогонь». СЛАВА ЗБРОЙНИМ СИЛАМ УКРАЇНИ!

6 грудня українці відзначають День Збройних Сил України.
В цей день згадуємо тисячі тисяч кращих синів Ураїни, які в лавах ВВС, АТО ,УПА, УГА, ЗУНР, УНР... стали на захист Волі і Долі рідної України...Day of the Armed Forces of Ukraine 3
6 грудня,згадуємо не тільки про створення новітньої армії у 1991 р. («День Збройних Сил України»), а й про 6 грудня 1919 р. – початок однієї із славетних сторінок української армії – Першого зимового походу Дієвої армії УНР....

6 грудня 1991 р. парламент вже незалежної України прийняв закони «Про оборону України» і «Про Збройні Сили України», які мали стати продовжувачами славних бойових традицій українського воїнства.
У цей же день було затверджено текст військової присяги, яку урочисто склав у Верховній Раді перший міністр оборони України генерал-полковник Костянтин Морозов
"Я, .. вступаю на військову службу і урочисто клянусь народу України завжди бути вірним і відданим йому, сумлінно і чесно виконувати військовий обов'язок, накази командирів, неухильно дотримуватись Конституції і законів України, зберігати державну і військову таємницю.
Я клянусь захищати українську державу, непохитно стояти на сторожі її свободи й незалежності.
Я присягаю ніколи не зрадити народу України!"

Day of the Armed Forces of UkraineРитуал прийняття військової присяги як клятви воїна на вірність своєму народові, Вітчизні існує з давніх-давен.
На вірність Україні першими присягли Українські Січові Стрільці - в 1914 р., під час Першої світової війни, задовго до проголошення незалежності УНР та ЗУНР, коли наші землі все ще входили до складу різних держав.
12 березня 1919 року, іменем Директорії у Вінниці отаман Симон Петлюра затвердив присягу вояка армії Української Народної Республіки. «Клянусь честю громадянина Української Народньої Республіки і торжественно присягаю Всемогущому Богу вірно Українській Народній Республіці ..у всяку пору і в кожнім випадку хоробро і мужньо до останньої краплі крові боротися. Своїх військових частин, прапорів і зброї ні в якому разі не кидати, з ворогом ні в які, навіть найменші, порозуміння, не входити, завжди поводитись так, як цього військові закони та честь воїна–лицаря вимагають, в цей спосіб і честь жити і честь умерти. В цьому мені, Святий Боже, моя любов до України Рідньої та народу, допоможи».

В умовах окупації під час Другої світової війни, присягали на вірність українському народу вояки Української Повстанської Армії.
Затверджена УГВР і введена наказом ГВШ ч. 7 з 19.VII.1944
"Я, воїн Української Повстанчої Армії, взявши в руки зброю, урочисто клянусь своєю честю і совістю перед Великим Народом Українським, перед Святою Землею Українською, перед пролитою кров’ю усіх Найкращих Синів України та перед Найвищим Політичним Проводом Народу Українського:
Боротись за повне визволення всіх українських земель і українського народу від загарбників та здобути Українську Самостійну СоборнуДержаву. В цій боротьбі не пожалію ні крови, ні життя і буду битись до останнього подиху і остаточної перемоги над усіма ворогами України.
Буду мужнім, відважним і хоробрим у бою та нещадним до ворогів землі української.
Буду чесним, дисциплінованим і революційно-пильним воїном.
Буду виконувати всі накази зверхників.
Суворо зберігатиму військову і державну таємницю.
Буду гідним побратимом у бою та в бойовому життю всім своїм товаришам по зброї.
Коли я порушу, або відступлю від цієї Присяги, то хай мене покарає суворий закон Української Національної Революції і спаде на мене зневага Українського Народу."

Згадаймо сьогодні декілька великих воїнів з нашої історії Руси-України, які присвятили життя, щоб виконати присягу дану УКРАЇНСЬКОМУ НАРОДОВІ.
Легендарні українські воїни, яких знає весь світ /режим доступу: https://uaua.top/18432/?fbclid=IwAR2Qa37QNmIQvTWJwd4v73ThbaCJOe9tQTenSz_npQJToCONtq3Je89DQSo /. 
Від Київської Русі до сьогодення: світ знає українських військових. Українці – народ миролюбний, але століттями нам доводилося захищати рідний дім від ворога. 24 канал зібрав перелік тих військових, пам’ять про яких живе досі.

Президент України Володимир Зеленський привітав українських військових з Днем Збройних сил.
Відповідним відео він поділився у своєму Телеграм-каналі. Так, у ролику очільник держави показав військовослужбовців, які стали на захист нашої країни. Запис вийшов дуже зворушливим, адже представляє в ньому кожного з бійців хлопчик. Дитячий голос не може не розчулити. "Це - мій тато, а це - мій сусід, а це - батько мого друга, а це - мій вчитель з англійської, а це - мій брат", - каже дитя.
Президент подякував кожному із захисників України, які борються за нашу свободу та незалежність:

Наші Збройні Сили захищають рідну землю, а це дає найсильнішу мотивацію з можливих. Борються за свободу, а це завжди примножує будь-яку силу. Відстоюють правду, а тому й майбутнє України.
Пишаємось, захоплюємось, дякуємо. Кожному і кожній!
Із великою повагою – Президент України.
Слава ЗСУ! Слава Україні!
????????????????????????
____
Our Armed Forces protect our homeland, and this gives the strongest possible motivation. They fight for freedom, and this always increases any strength. They defend the truth, and therefore the future of Ukraine.
We are proud of you, admire you, thank you. To each and every one!
With great respect, the President of Ukraine.
Glory to the Armed Forces! Glory to Ukraine!
????????????????????????

Головнокомандувач ЗС України / CinC AF of Ukraine Валерій Залужний: «Міцніші за сталь, запекліші за вогонь»

«Пліч-о-пліч зі мною кращі» – Головнокомандувач звернувся до побратимів у День Збройних сил України  

Про що я думаю, а точніше про кого я думаю у День Збройних Сил України?
Передусім про полеглих побратимів і посестер та про їхні сімʼї. Ці думки крають моє серце як Головнокомандувача і як батька, чоловіка та сина. Вони змушують повсякчас озиратися на пройдений нами шлях довжиною в майже 9 років. Це шлях воїнів, шлях людей, які мають сміливість і гідність обрати свободу. Він залитий кровʼю, сповнений страждань і болю. Але саме він веде нас уперед, щоб помститися і перемогти. Не залишає місця для страху чи зневіри.
Кожного дня, усвідомлюючи ціну, яку ми платимо за свободу, я збираю всю волю в кулак, щоб вистачило сил здолати агресора і відбити в нього бажання будь-коли в майбутньому посягати на нашу свободу.
Я знаю, що пліч-о-пліч зі мною кращі. Міцніші за сталь, запекліші за вогонь, сильніші за будь-яку стихію. Серця українських воїнів бʼються в унісон із серцями мільйонів співгромадян і всіх волелюбних людей світу.
Дорогі солдати, сержанти й офіцери, працівники і ветерани Збройних Сил! Я гордий служити своїй державі пліч-о-пліч з вами. Гордий бути вашим Головнокомандувачем у цей важкий час. Я вірю в кожного з вас і в нашу Перемогу.
Сердечно вітаю із Днем Збройних Сил України!
Бажаю швидкого відновлення пораненим воїнам! Всім, хто в строю, - сил і стійкості, натхнення і радості, переможного миру!
Слава Збройним Силам України!
Слава Україні!

 
 
Day of the Armed Forces of Ukraine 2022Day of the Armed Forces of Ukraine 5День Зброєних Сил України - свято справжньої мужності, героїзму і відваги, незламної сили волі та безстрашності.
ЗСУ - це меч і щит України, наша опора і захист. Найкращі сини й дочки держави борються за її незалежність і свободу.
Дякуємо за вашу міць, гідність і незламність.
Дякуємо за можливість зустрічати новий день, просто жити, працювати та бути вільними.
Дякуємо за свободу й незалежність.
Ви - сила і гордість нашої країни. Пишаємось кожним і кожною.
Шануємо пам'ять тих, хто віддав життя за наше майбутнє.
Представникам і ветеранам ЗСУ зичим міцних сил і незламної віри, впевнених планів і удачі.
Нехай кожен захисник і захисниця повернуться додому цілими й неушкодженими.
Перемоги та мирного неба.
????У цей день ми низько вклоняємося подвигу тих, хто віддав своє життя за Україну.
????????Слава Україні! Героям Слава!

 

Martian fieldУ Львові відбудуться заходи з відзначення Дня Збройних Сил України, повідомляє ЛОДА.

  • 11.00 год. Вшанування пам’яті борців за незалежність України на Личаківському кладовищі з нагоди відзначення Дня Збройних Сил України
    Локація: Марсове поле (поле почесних поховань 86а), поля почесних поховань № 67 та № 76 Личаківського кладовища)
  • 12.30 год. Екуменічна панахида за полеглими захисниками України у Гарнізонному храмі св. ап. Петра і Павла
    Локація: вул. Театральна, 11
  • 13.30 год. Акція «Подаруй тепло ЗСУ» - виготовлення окопних свічок
    Локація: вул. Винниченка, 16

Матеріали (Режим доступу станом на 04.12.2022 р.):
Матеріали зі сторінки Фейсбук: 
https://www.facebook.com/Lidia.Ivanykhttps://www.facebook.com/groups/429502570744882
https://www.facebook.com/zelenskiy.official
https://uaua.top/18432/?fbclid=IwAR2Qa37QNmIQvTWJwd4v73ThbaCJOe9tQTenSz_npQJToCONtq3Je89DQSo
https://glavcom.ua/country/mitsnishi-za-stal-zapeklishi-za-vohon-silnishi-za-bud-jaku-stikhiju-zaluzhnij-emotsijno-privitav-zakhisnikiv--893606.html 
https://www.unian.ua/politics/zelenskiy-opublikuvav-zvorushlive-video-do-dnya-zsu-z-dnem-zbroynih-sil-ukrajini-12068679.html

Підготувала Науково-технічна бібліотека НЛТУ України
відділ обслуговування і зберігання фондів
Валентина Новосад, зав. відділу

Матеріали підготовлено 04.12.2022 р.


 

Контакти

Науково-технічна бібліотека НЛТУ

вул. Ген. Чупринки, 101, м.Львів, 79057

тел.: (032) 258-42-50

e-mail: library@nltu.edu.ua

Пропозиції та побажання просимо повідомляти нам на електронну адресу  Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

Top of Page