Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

catalog

КОРИСНІ ПОСИЛАННЯ

Корисні посилання

cover

 

Авторські зустрічі у НЛТУ України. Всеукраїнський форум військових письменників

All Ukrainian Forum of Military Writers 2023У рамках Всеукраїнського форуму військових письменників 4 травня 2023 р. о 14.00 у читальному залі соціально-економічної літератури навчального корпусу Національного лісотехнічного університету відбудуться авторські зустрічі: Оксана ВЕСНА, Андрій КИРИЧЕНКО, Рустам ДМИТРУК. 

4 – 6 ТРАВНЯ відбудеться Форум військових письменників, який цьогоріч стане першою літературною подією не лише Львова, а й країни.
Форум є також першим фестивалем, що об’єднав авторів – діючих військовослужбовців, волонтерів, журналістів, а також тих, хто на початку протистояння на Сході України були призвані до лав силових структур України по мобілізації, або пішли воювати добровольцями.
Вже вп’яте Форум сприятиме взаєморозумінню, згуртує, допоможе відрефлексувати отриманий героями досвід, зокрема, вже в умовах повномасштабного вторгнення росії в Україну, а також стане неформальним майданчиком для спілкування із громадою.

 

Ми згадуємо ЮРІЯ РУФА– українського поета, письменника, вченого, громадського діяча, засновника літературного проєкту «Дух Нації». РУФ ПРИСУТНІЙ

 

All Ukrainian Forum of Military Writers 2023 1Дмитрук Рустам Гівазовчик
✍ Професійний бармен. У лютому 2022 року разом з партнером був за крок від здійснення свого задуму - відкриття коктейльного бару в центрі Львова, проте цього не сталось.
✍ 24 лютого подався до ТРО. Так став солдатом - стрільцем підрозділу бригади тероборони.
✍ У березні 2023 року вийшла перша збірка поезій.
✍ "Це вийшло майже випадково, подруги зробити мені подарунок на день народження. Сам я вважав, що віршів дуже мало і прискіпливо ставився до них. Писав більше для себе. Але радий, що так вийшло" - додає Рустам.
 

All Ukrainian Forum of Military Writers 2023 2Оксана Весна
✍ Письменниця.
✍ Коли авторка закінчувала 11-й клас авторської школи «Тривіта» світ побачила її перша книга «Які ж вони — янголи?».
✍ Після закінчення навчання Оксана врешті пише та видає другу книгу «Ліс на межі», готується видавати третю, однак починається повномасштабне вторгнення.
✍ Не бажаючи залишатися осторонь, Оксана опиняється у волонтерському русі, зокрема стає постійною відвідувачкою ВЦ на площі Ринок, 9.
✍ На тлі війни Оксана Весна починає публікувати вірші. Про фронт, про тил, про волонтерство, про війну та жадану Перемогу. Так народжується задум видати «Нерозстріляні вірші», які от-от мають побачити світ і будуть презентуватися у ВЦ на Площі Ринок.

  

All Ukrainian Forum of Military Writers 2023 3Андрій Кириченко
✍ Військовослужбовець.
✍ Автор поетичних збірок “Це наша правда!”, “От така війна...”, “Гільзи в кишені”, “Крига ангельських крил”.
✍ Вірші про війну принесли авторові лауреатство у літературно-мистецьких преміях ім. Василя Симоненка та ім. Нечуя-Левицького. Також автор став лауреатом Всеукраїнського конкурсу малої прози ім. Івана Чендея.
✍ Член Національної Спілки письменників України.

 

Контакти

Науково-технічна бібліотека НЛТУ

вул. Ген. Чупринки, 101, м.Львів, 79057

тел.: (032) 258-42-50

e-mail: library@nltu.edu.ua

Пропозиції та побажання просимо повідомляти нам на електронну адресу  Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

Top of Page