Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

catalog

КОРИСНІ ПОСИЛАННЯ

Корисні посилання

cover

 

Українська дипломатія в умовах війни. Лектор Надзвичайний і Повноважений посол України Олександр Міщенко

photo 2023 10 31 19 42 3931 жовтня 2023 року у Національному лісотехнічному університеті України відбулася зустріч у форматі гостьової лекції Надзвичайного і Повноваженого посла України, Радника з міжнародних питань заступниці Голови Верховної Ради України Олени Кондратюк, кандидата юридичних наук, екс-посла в Австралії, Туреччині, Азербайджанській та Латвійській республіках Міщенка Олександра на тему: «Історія і сучасність української дипломатії на тлі викликів, пов’язаних з російською агресією проти України».

Українська дипломатія разом зі Збройними Силами України героїчно та самовіддано дають відсіч російській навалі проти української держави. Наші дипломати та воїни показують максимум здібностей та розкривають увесь наявний потенціал для захисту нашої держави, незалежності і свободи.

Олександр Міщенко – майстер системної роботи з центральними та місцевими елітами, яскравий доказ того, що українського посла мають знати у всіх кабінетах влади. Активно сприяв потужній латвійській допомозі українським волонтерам та силам територіальної оборони Збройних Сил України з перших пекельних лютневих днів. Під його дипломатичним натиском і наполегливістю Рига ще активніше робила все, що може, для перемоги України.

«Коли розпочалось повномасштабне вторгнення, я працював Надзвичайним і повноважним послом України у Латвії. З перших днів війни ми робили все можливе, щоби надати якомога більше допомоги українським захисникам та подбати про лікування поранених», – зазначив Олександр Міщенко. Спікер наголосив, що сьогодні від усіх громадян залежить доля України: «Ми будуємо нову країну, держава – це ми».

photo 2023 10 31 23 03 54 1024x768Під час зустрічі Олександр Міщенко поділився своїм 30-річним досвідом роботи у дипломатичній службі, де зауважив, що однорічний досвід роботи під час війни був більш цінним, ніж усі 29 років. Поділився думками щодо завершення війни в Україні, дав пояснення, чому світова дипломатія не зупинила цю війну. Спікер розповів студентам про свою діяльність у посольствах Австралії, Туреччини, Азербайджану та Латвії. Згадав про особисте, військову службу та навчання в університеті, стресове вивчення турецької мови, дипломатичну етику.

Під час лекції у студентів виникало багато питань щодо роботи української дипломатії в часи війни, ставлення країн світу до війни в Україні, що нас чекає у війні, яка не закінчується і не закінчиться в моменті. Найбільша дискусія між студентами виникла під час обговорення пріоритетності таких понять, як Порядність, Професіоналізм, Патріотизм.

Звертаючись до молоді, він підкреслив, що життя створює чимало можливостей і важливо їх використовувати. Він порадив майбутнім правникам у своїй діяльності ніколи не йти на компроміс із совістю, честю та гідністю, а завжди дотримуватися принципів справедливості.

photo 2023 11 05 17 44 35

Українська дипл...
Українська дипл...
Українська дипл...
Українська дипл...
Українська дипл...
Українська дипл...
Українська дипл...
Українська дипл...
Українська дипл...
Українська дипл...
Українська дипл...
Українська дипл...
Українська дипл...

Матеріал підготовлено зав. відділом обслуговування і зберігання фондів НТБ,
асистентом кафедри історії України, економічної теорії та права НЛТУ України
Валентиною Новосад

Контакти

Науково-технічна бібліотека НЛТУ

вул. Ген. Чупринки, 101, м.Львів, 79057

тел.: (032) 258-42-50

e-mail: library@nltu.edu.ua

Пропозиції та побажання просимо повідомляти нам на електронну адресу  Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

Top of Page