Calendar

« October 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      

catalog

КОРИСНІ ПОСИЛАННЯ

Корисні посилання

cover

 

ФОТОВИСТАВКА “КОЛЬОРИ БІЛОГО КОНТИНЕНТУ”

PHOTO EXHIBITION COLORS OF THE WHITE CONTINENT

З 22 жовтня до 4 листопада в Національному лісотехнічному університеті України буде проходити благодійна авторська фотовиставка кандидата біологічних наук, фотографа та учасника 27-ї та 28-ї Української антарктичної експедиції Сергія ГЛОТОВА“КОЛЬОРИ БІЛОГО КОНТИНЕНТУ”.

Відкриття: 22 жовтня 2024 року о 10.20 год.

Адреса проведення: м. Львів, вул. Генерала Чупринки, 105, 3-й поверх, конференц-зал Національного лісотехнічного університету України

Серія виставок в рамках авторського фото-проєкту “КОЛЬОРИ БІЛОГО КОНТИНЕНТУ” присвячена “Бойовим Пінгвінам” – українським полярникам, які служать у лавах Збройних сил України. Після початку повномасштабного вторгнення росії в Україну багато учасників українських антарктичних експедицій стали на захист своєї Батьківщини. Нині відомо щонайменше про 21 полярника, які долучилися до Сил оборони України. Серед наших “Бойових Пінгвінів” є медики, артилеристи, розвідники, оператори дронів, зв’язківці, штурмовики, сапери, водолази та інші військові фахівці. Більшість з них проходить службу в Сухопутних військах Збройних сил України. Полярники захищають Україну на найгарячіших ділянках фронту: від Лівого берега Дніпра до бахмутського та куп’янського напрямів.

Експозиція знайомить глядачів з дивовижним світом Антарктики, її неповторними пейзажами, незвичними для наших очей поєднаннями кольорів, і звичайно, з її тваринним світом. Відвідувачі зможуть оглянути світлини антарктичних птахів і ссавців, які мешкають навколо української станції “Академік Вернадський”, що розташована на острові Галіндез. Кілька видів пінгвінів, морські котики, леопарди і слони, льодовики та айсберги – на деякий час ви зможете зануритися у цю неймовірної краси у атмосферу Антарктики!

DFФотовиставка є частиною авторського фотопроєкту Сергія ГЛОТОВА “КОЛЬОРИ БІЛОГО КОНТИНЕНТУ”, спрямованого на підтримку волонтерських ініціатив для допомоги Збройним силам України, які у часи війни відстоюють та захищають свободу, незалежність та територіальну цілісність України.

Організатори запрошують дітей та дорослих. Вхід вільний.

Запрошуємо відвідати виставку та зробити посильний благодійний внесок коштів на потреби Збройних сил України.
Кошти можна перерахувати і онлайн на спорядження для полярників, які сьогодні мужньо боронять нашу країну. Номер карти волонтерів, які допомагають українським полярникам, що служать в лавах ЗСУ і купують все необхідне, спорядження та інше:

5168-7451-2508-8739 (Олена Марушевська)

Партнери проєкту:
Мітя Зінов’єв та “Майстерня Чудес” (м. Київ); КУ “Боярський краєзнавчий музей”, (м. Боярка); Український освітній онлайн-портал для вчителів “На Урок” (м. Харків); ТОВ “Колофарб-Принт” (м. Київ); Національний антарктичний науковий цент (м. Київ).

Додаткова інформація
Автор світлин: Сергій ГЛОТОВ (тел.: +38-068-274-04-06; e-mail:  Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її. ) – волонтер, кандидат біологічних наук, учасник XXVII та XXVIII української антарктичної експедиції та фотограф.
Народився у 1986 році в Луганську. Закінчив Луганський Національний університет ім. Тараса Шевченка. До 2014 року працював у Луганському природному заповіднику НАН України. На початку війни переїхав до Львова, де працює молодшим науковим співробітником у Державному природознавчому музеї НАН України. Сергій ГЛОТОВ – кандидат біологічних наук за спеціальністю “Ентомологія”, автор понад 80 наукових публікацій у галузі біології комах та інших тварин.
Паралельно активно займається громадською діяльністю. З листопада 2013 року був активістом Луганського Майдану, згодом – волонтером. У Львові заснував благодійний фонд “Народна підтримка воїнів АТО”, який кілька років успішно допомагав нашим захисникам. Сергій також є ідейним натхненником та співавтором книги – документальної хроніки “У вогняному кільці. Оборона Луганського аеропорту”, яка вийшла у світ у 2018 році. Презентація цієї книги відбулася в Національному лісотехнічному університеті України у 2019 році.
Окрім наукової та громадської діяльності, професійно займається фотографією, працює у жанрах портретної, пейзажної та репортажної зйомки.
У 2022 році Сергій ГЛОТОВ увійшов до складу XXVII, а згодом – і XXVIII української антарктичної експедиції. З квітня 2022 року по квітень 2024 року він перебував на станції “Академік Вернадський” як біолог-зимівник. За цей час зробив багато світлин, через які намагається познайомити українців та світ з дивовижною природою та пейзажами Антарктики. І не тільки.
За допомогою своїх світлин Сергій вирішив долучитися до волонтерських ініціатив в Україні та за її межами зі збору коштів на потреби Збройних сил України та гуманітарних проєктів і створити серію благодійних фотовиставок “КОЛЬОРИ БІЛОГО КОНТИНЕНТУ”.

Матеріали офіційного вебсайту НЛТУ України

Контакти

Науково-технічна бібліотека НЛТУ

вул. Ген. Чупринки, 101, м.Львів, 79057

тел.: (032) 258-42-50

e-mail: library@nltu.edu.ua

Пропозиції та побажання просимо повідомляти нам на електронну адресу  Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

Top of Page