Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

catalog

КОРИСНІ ПОСИЛАННЯ

Корисні посилання

cover

 

Міжнародний день музеїв 2017. Музеї і суперечлива історія: розповідаючи про замовчуване

У Європі був проведений конкурс найкращих музеїв Європи. Нагорода Кеннета Хадсона є надзвичайно престижною відзнакою, яка вручається музеям за "незвичне, сміливе та суперечливе досягнення, яке кидає виклик традиційній ролі музею в суспільстві".

6 травня у місті Загреб Європейський музейний форум (ЄМФ) оголосив переможців конкурсу "Найкращий музей Європи" (EMYA). Церемонія відбулася під час ювілейної, сорокової конференції ЄМФ – найстаршої музейної організації Європи. На цьогорічній конференції деякі музеї презентували проекти, вартість яких сягала 80 мільйонів євро. Їхнім українським колегам такі плани можуть хіба що снитися, адже загальний бюджет всього Мінкульту втридцятеро менший, ніж бюджет реновації та оновлення експозиції лише одного найдорожчого музейного проекту в Європі. Україна традиційно не була представлена на конкурсі (востаннє нашу країну в цьому змаганні представляв музей-квартира Павла Тичини в Києві в 2015 році).

"Жодна політична сила в Україні не підняла питання розвитку культури та культурної спадщини на щит своєї програми реформ. Таких реформ мають вимагати самі громадяни, які вже долучаються до нових адвокаційних ініціатив на кшталт SOS майбутнє" - Катерина Смаглій (директорка Київського офісу Інституту Кеннана, національний кореспондент Європейського музейного форуму в Україні)

У четвер, 18 травня, разом з усім світом Львів відзначає Міжнародний день музеїв. Цього року Міжнародна рада музеїв (ІСОМ) запропонувала до відзначення Дня музеїв тему: «Музеї і суперечлива історія: розповідаючи про замовчуване». Про це повідомляє прес-служба ЛМР. Історія завжди суперечлива і саме музей, як інституція, що працює задля розвитку суспільства, може і має брати активну участь в суспільних процесах, говорячи про замовчуване і створюючи безпечний відкритий простір для дискусії та рефлексії.

Понад 25 музеїв міста Львова з 18 травня по 31 травня 2017 р. підготували для відвідувачів особливу програму: спеціалізовані тематичні екскурсії, мистецькі вечори, лекції, майстер-класи, огляди виставок та експозицій. Вікова категорія необмежена, пропонується програма для дорослих, дітей та молоді. Протягом 18-31 травня 2017р. є можливість відвідати окремі музеї за доступними цінами або стати учасником безкоштовних заходів.

З програмою заходів детально можна ознайомитися за посиланнями: http://tvoemisto.tv/news/mizhnarodnyy_den_muzeiv_u_lvovi_85555.html;
http://lviv.travel/ua/what_to_do/events/~4839/mizhnarodnij-den-muzejiv-u-lvovi/2017-05-18

Активним відвідувачам музеїв надаватимуться подарунки. Умови конкурсу:

– відвідай музей в рамках проекту

– зроби селфі з музею та опублікуй на своїй сторінці в соціальних мережах Facebook чи Instagram із хеш-теґом #МузеямиЛьвова.

Що більше музеїв – більше шансів на перемогу.

 

Джерело: http://varta1.com.ua/18-travnya-u-lvovi-mizhnarodnyj-den-muzeyiv-programa-zahodiv/
http://www.eurointegration.com.ua/experts/2017/05/16/7065692/
Підготувала науково-технічна бібліотека

Контакти

Науково-технічна бібліотека НЛТУ

вул. Ген. Чупринки, 101, м.Львів, 79057

тел.: (032) 258-42-50

e-mail: library@nltu.edu.ua

Пропозиції та побажання просимо повідомляти нам на електронну адресу  Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

Top of Page